Sinterklaas kruidnoten cake
Iets leuks en lekkers op tafel zetten tijdens Sinterklaas? Maak deze makkelijke cake met speculaaskruiden en kruidnoten.
25 M + 1 U oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
200 gr suiker
-
240 gr boter of margarine ( + extra om in te vetten )
-
260 gr zelfrijzend bakmeel
-
Snuf zout
-
4 grote eieren
-
2 theelepels speculaaskruiden
-
2 theelepels kaneel
-
75 gr kruidnoten
Toppings
-
25 gr kruidnoten
-
1 eetlepel bloem
-
50 gr pure chocolade
-
1 eetlepel amandelschaafsel
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 175Ā° graden.
-
Mix de suiker met de boter romig.
-
Mix een voor een de eieren erdoor.
-
Doe het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout erbij en vervolgens ook de speculaaskruiden en kaneel.
-
Spatel of mix nog een keer goed door.
-
Meng Ā¾ van de kruidnoten met de bloem in een kommetje. Schep deze vervolgens door het beslag.
-
Doe het cakebeslag in de bakvorm. Zet de cakevorm ca. 60 -70 minuten in de oven tot hij mooi gerezen en gaar is. Controleer met een prikker of de cake er droog en schoon uit komt.
-
Smelt de chocolade au bain-marie (in een kommetje boven heet water).
-
Verdeel de chocolade over de afgekoelde sinterklaas cake en verdeel de rest van de kruidnoten er met het amandelschaafsel erover.
-
Tips: Zorg dat alle ingrediƫnten voor de cake op dezelfde temperatuur zijn en voeg ze beetje bij beetje toe om schiften te voorkomen.
-
Bewaar de cake maximaal 4 dagen afgedekt met folie.
-
Ook leuk om de cake te versieren met schuimpjes en ander Sinterklaas strooigoed.
Heeft het gesmaakt?
40 stemmen
Ook lekker