Ga naar de inhoud
Sinterklaas kruidnoten cake

Sinterklaas kruidnoten cake

Iets leuks en lekkers op tafel zetten tijdens Sinterklaas? Maak deze makkelijke cake met speculaaskruiden en kruidnoten.

25 M + 1 U oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr suiker
  • 240 gr boter of margarine ( + extra om in te vetten )
  • 260 gr zelfrijzend bakmeel
  • Snuf zout
  • 4 grote eieren
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 2 theelepels kaneel
  • 75 gr kruidnoten

Toppings

  • 25 gr kruidnoten
  • 1 eetlepel bloem
  • 50 gr pure chocolade
  • 1 eetlepel amandelschaafsel

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175° graden.


  2. Mix de suiker met de boter romig.


  3. Mix een voor een de eieren erdoor.


  4. Doe het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout erbij en vervolgens ook de speculaaskruiden en kaneel.


  5. Spatel of mix nog een keer goed door.


  6. Meng ¾ van de kruidnoten met de bloem in een kommetje. Schep deze vervolgens door het beslag.


  7. Doe het cakebeslag in de bakvorm. Zet de cakevorm ca. 60 -70 minuten in de oven tot hij mooi gerezen en gaar is. Controleer met een prikker of de cake er droog en schoon uit komt.


  8. Smelt de chocolade au bain-marie (in een kommetje boven heet water).


  9. Verdeel de chocolade over de afgekoelde sinterklaas cake en verdeel de rest van de kruidnoten er met het amandelschaafsel erover.


  10. Tips: Zorg dat alle ingrediënten voor de cake op dezelfde temperatuur zijn en voeg ze beetje bij beetje toe om schiften te voorkomen.


  11. Bewaar de cake maximaal 4 dagen afgedekt met folie.


  12. Ook leuk om de cake te versieren met schuimpjes en ander Sinterklaas strooigoed.