Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Spinazie salade met varkenshaas

Lichte maaltijdsalade met spinazie en ananas en Oosters gemarineerde varkenshaas

Ingrediënten
  • 500 tot 600 gr varkenshaas (2 stuks)
  • 250 gr verse ananas
  • 200 gr verse spinazie
  • 250 gr taugé
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • Scheut sojasaus
  • 1 stukje stukje gember
  • 1 knoflook
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel olie

Bereiding
Snijd de knoflook en gember fijn en meng met de honing, olie en sojasaus. Giet dit over de varkenshaas en zorg dat deze goed bedekt is. Je kunt ook de varkenshaas een uurtje laten marineren voor en intensere smaak maar is niet noodzakelijk. Verhit een pan en schroei de varkenshaas op hoog vuur dicht. Zet daarna het vuur lager en laat nog 10 tot 15 min bakken (afhankelijk van de dikte). Hij mag nog wat rosé zijn van binnen maar niet meer rauw.

Verdeel wat spinazie en taugé over de borden. Snijd de ananas in stukken en leg op de salade. Haal de varkenshaas uit de pan en laat een paar min rusten en snijd dan in plakken en leg op de salade. Bestrooi met wat sesamzaadjes.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×