Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Spinazie salade met varkenshaas

Lichte maaltijdsalade met spinazie en ananas en Oosters gemarineerde varkenshaas

Ingrediënten
  • 500 tot 600 gr varkenshaas (2 stuks)
  • 250 gr verse ananas
  • 200 gr verse spinazie
  • 250 gr taugé
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • Scheut sojasaus
  • 1 stukje stukje gember
  • 1 knoflook
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel olie

Bereiding
Snijd de knoflook en gember fijn en meng met de honing, olie en sojasaus. Giet dit over de varkenshaas en zorg dat deze goed bedekt is. Je kunt ook de varkenshaas een uurtje laten marineren voor en intensere smaak maar is niet noodzakelijk. Verhit een pan en schroei de varkenshaas op hoog vuur dicht. Zet daarna het vuur lager en laat nog 10 tot 15 min bakken (afhankelijk van de dikte). Hij mag nog wat rosé zijn van binnen maar niet meer rauw.

spinaziesalade_varkenshaas_02.jpg
spinaziesalade_varkenshaas_01.jpg

Verdeel wat spinazie en taugé over de borden. Snijd de ananas in stukken en leg op de salade. Haal de varkenshaas uit de pan en laat een paar min rusten en snijd dan in plakken en leg op de salade. Bestrooi met wat sesamzaadjes.

Beoordeling (24 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel