Spinazie salade met varkenshaas

Lichte maaltijdsalade met spinazie en ananas en Oosters gemarineerde varkenshaas

Hoofdgerecht 40 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de knoflook en gember fijn en meng met de honing, olie en sojasaus. Giet dit over de varkenshaas en zorg dat deze goed bedekt is. Je kunt ook de varkenshaas een uurtje laten marineren voor en intensere smaak maar is niet noodzakelijk. Verhit een pan en schroei de varkenshaas op hoog vuur dicht. Zet daarna het vuur lager en laat nog 10 tot 15 min bakken (afhankelijk van de dikte). Hij mag nog wat rosé zijn van binnen maar niet meer rauw.

  2. Verdeel wat spinazie en taugé over de borden. Snijd de ananas in stukken en leg op de salade. Haal de varkenshaas uit de pan en laat een paar min rusten en snijd dan in plakken en leg op de salade. Bestrooi met wat sesamzaadjes.

Heeft het gesmaakt?
27 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!