Ga naar de inhoud
Spinazie salade met gegrilde perzik

Spinazie salade met gegrilde perzik

Geniet van een frisse spinazie salade met gegrilde perzik. Een heerlijke mix van groente, fruit en zelfgemaakte dressing en met een hartige touch door het ontbijtspek en de nootjes. Ook lekker met feta.

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 100 gr verse spinazie ( baby )
  • 1 perzik
  • 0.5 courgette
  • 40 gr croutons
  • 1 avocado
  • 40 gr ontbijtspek ( uitgebakken )
  • 30 gr pistachenootjes ( ongezouten )
  • olie om te bakken

Dressing:

  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten van de dressing door elkaar en zet apart.


  2. Snijd de courgette in plakken en besmeer met een dun laagje olie. Verhit een (grill)pan en bak de plakjes courgette 3 à 4 minuten. Snijd de nectarine in dunne partjes.


  3. Verdeel de spinazie over 2 kommen. Schep hier de gegrilde courgette, nectarine en stukken ontbijtspek door. Snijd de avocado in partjes en leg op de salade.


  4. Bestrooi de salade met de croutons en pistachenootjes en besprenkel met de dressing.


  5. Tips: ook lekker met feta toegevoegd.

    Deze salade is zowel koud als lauwwarm lekker.