Gebakken tempeh salade met pindasaus
Lekkere frisse salade met sla en komkommer gecombineerd met krokant gebakken tempeh en pindasaus.
20 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
250 gr tempeh ( blok )
-
75 gr sla
-
125 gr taugƩ
-
1 puntpaprika
-
0.5 komkommer
-
2 eetlepels pinda's
-
2 eetlepels olie
Marinade
-
1 scheut (dikke) ketjap
-
1 theelepel sambal
-
1 eetlepel agavesiroop
-
1 eetlepel limoensap
-
1 teen knoflook
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Pers de knoflook uit en meng de ingrediƫnten voor de marinade door elkaar. Bereid de satƩsaus of gebruik kant en klare saus.
-
Snijd de tempeh in blokjes of reepjes. Doe deze bij de marinade en schep goed door. Je kunt de tempeh meteen daarna bakken, maar voor een intensere smaak kun je ze nog langer laten marineren.
-
Snijd de komkommer in plakjes en de puntpaprika in dunne reepjes.
-
Verhit de olie in een koekenpan en bak de gemarineerde tempeh op hoog vuur in ca. 5 tot 7 minuten licht krokant en laat daarna uitlekken op een keukenpapiertje.
-
Meng de sla met de komkommer, paprika en taugƩ.
-
Verdeel de sla over borden of kommen en schep wat van de pindasaus er over. Verdeel de gebakken tempeh erover en maak de salade af met wat fijngehakte pindaās.
-
Tip: lekker met cassave kroepoek en gebakken uitjes.
Heeft het gesmaakt?
9 stemmen
Ook lekker