Ga naar de inhoud
Gebakken tempeh salade met pindasaus

Gebakken tempeh salade met pindasaus

Lekkere frisse salade met sla en komkommer gecombineerd met krokant gebakken tempeh en pindasaus.

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 250 gr tempeh ( blok )
  • 75 gr sla
  • 125 gr taugé
  • 1 puntpaprika
  • 0.5 komkommer
  • 2 eetlepels pinda's
  • 9 eetlepels satésaus
  • 2 eetlepels olie

Marinade

  • 1 scheut (dikke) ketjap
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 teen knoflook

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Pers de knoflook uit en meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Bereid de satésaus of gebruik kant en klare saus.


  2. Snijd de tempeh in blokjes of reepjes. Doe deze bij de marinade en schep goed door. Je kunt de tempeh meteen daarna bakken, maar voor een intensere smaak kun je ze nog langer laten marineren.


  3. Snijd de komkommer in plakjes en de puntpaprika in dunne reepjes.


  4. Verhit de olie in een koekenpan en bak de gemarineerde tempeh op hoog vuur in ca. 5 tot 7 minuten licht krokant en laat daarna uitlekken op een keukenpapiertje.


  5. Meng de sla met de komkommer, paprika en taugé.


  6. Verdeel de sla over borden of kommen en schep wat van de pindasaus er over. Verdeel de gebakken tempeh erover en maak de salade af met wat fijngehakte pinda’s.


  7. Tip: lekker met cassave kroepoek en gebakken uitjes.