Maaltijdsalade met kruidige kip

Lekkere salade met gemarineerde gebakken stukjes kip en diverse groenten zoals tomaatjes, komkommer en wortel. Een perfecte combinatie met de lichte dressing en krokante stukjes cashewnoot.

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 2 personen

Dressing:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Pers de knoflook uit en meng met de tomatenpuree, paprikapoeder, sojasaus, olie (en eventueel chilipeper als je van pittig houdt) in een kom. Voeg de stukjes kip toe en zet zo lang opzij. Je kunt ook al een paar uur van tevoren de kip marineren.

  2. Snijd de rode ui in ringetjes en bak deze in een pan lichtjes aan. Je kunt ook de rode ui rauw door de salade doen maar daar ben ik zelf niet zo’n fan van.

  3. Snijd de komkommer door de lengte doormidden, schraap een beetje van het waterige deel weg met een lepeltje en snijd de rest in halve maantjes.

  4. Halveer de cherrytomaatjes. Snijd de wortel(s) in dunne plakjes. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd in blokjes. Je kunt deze eventueel een beetje besprenkelen met citroensap tegen het verkleuren. Doe de sla, tomaatjes, komkommer, avocado en rode ui in een kom.

  5. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Voeg bij de salade en meng losjes door elkaar.

  6. Verhit een pan op het vuur met een klein beetje olie of boter. Bak de gemarineerde kip gaar. Verdeel deze over de salade. Bestrooi de salade met kip met de cashewnoten en serveer lauwwarm.

  7. Tips: je kunt ook de kip na het bakken laten afkoelen en de salade geheel koud eten, en zo ideaal om mee te nemen.

  8. Gebruik glutenvrije sojasaus voor een glutenvrij recept.

Heeft het gesmaakt?
70 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!