Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Vegetarische enchilladas

Wraps gevuld met champignons en zwarte bonen uit de oven.

Ingrediënten
  • 400 gr champignons
  • 400 gr zwarte bonen
  • 1 paprika
  • snuf paprikapoeder
  • Snuf komijn
  • Snufje cayenne
  • 1 blik tomatenblokjes a 400ml
  • 1 uitje
  • 1 teen knoflook
  • 6 middelgrote wraps (volkoren)
  • Handje kaas
  • 1 avocado
  • 125 ml zure room
  • Peterselie of koriander om te garneren
Benodigdheden
  • 1 Grote ovenschaal (of 2 middelgrote)

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Hak de champignons in stukjes. Verhit een beetje olie in een pan en bak de champignons hierin aan. Snijd de paprika in kleine blokjes en voeg toe aan de champignons. Laat het blik met bonen uitlekken en voeg toe aan de champignons en paprika. Breng dit groenten mengsel op smaak met peper, zout, komijn, paprikapoeder en cayennepeper. Hak de ui en knoflook fijn en fruit aan. Voeg de tomatenblokjes toe en laat even zachtjes pruttelen.

vega_enchilladas_01.jpg
vega_enchilladas_02.jpg
vega_enchilladas_03.jpg
vega_enchilladas_04.jpg

Schep wat van het champignon-mengsel in een wrap en vouw dicht. Leg in een ovenschaal en steek eventueel tijdelijk vast met een prikkertje. Herhaal dit met alle wraps en vulling. Schep de tomatensaus er op. Bestrooi met kaas en zet 15 min in de oven. Snijd de avocado in blokjes en verdeel over de enchillada’s samen met wat fijngehakte peterselie of koriander. Serveer met de zure room.

Beoordeling (45 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes