Vegetarische enchiladas
Wraps gevuld met champignons en zwarte bonen uit de oven, een lekkere en vegetarische maaltijd
35 M + 15 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
400 gr champignons
-
400 gr zwarte bonen
-
1 paprika
-
snuf paprikapoeder
-
Snuf komijn
-
Snufje cayenne
-
1 blik tomatenblokjes a 400ml
-
1 uitje
-
1 teen knoflook
-
6 middelgrote wraps ( volkoren )
-
Handje kaas
-
1 avocado
-
125 ml zure room
-
Peterselie of koriander om te garneren
Benodigdheden
-
1 Grote ovenschaal ( of 2 middelgrote )
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Hak de champignons in stukjes. Verhit een beetje olie in een pan en bak de champignons hierin aan. Snijd de paprika in kleine blokjes en voeg toe aan de champignons. Laat het blik met bonen uitlekken en voeg toe aan de champignons en paprika. Breng dit groenten mengsel op smaak met peper, zout, komijn, paprikapoeder en cayennepeper. Hak de ui en knoflook fijn en fruit aan. Voeg de tomatenblokjes toe en laat even zachtjes pruttelen.
-
Schep wat van het champignon-mengsel in een wrap en vouw dicht. Leg in een ovenschaal en steek eventueel tijdelijk vast met een prikkertje. Herhaal dit met alle wraps en vulling. Schep de tomatensaus er op. Bestrooi met kaas en zet 15 min in de oven. Snijd de avocado in blokjes en verdeel over de enchillada’s samen met wat fijngehakte peterselie of koriander. Serveer met de zure room.
Heeft het gesmaakt?
274 stemmen
Ook lekker