Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Vegetarische enchilladas

Wraps gevuld met champignons en zwarte bonen uit de oven.

Ingrediënten
  • 400 gr champignons
  • 400 gr zwarte bonen
  • 1 paprika
  • snuf paprikapoeder
  • Snuf komijn
  • Snufje cayenne
  • 1 blik tomatenblokjes a 400ml
  • 1 uitje
  • 1 teen knoflook
  • 6 middelgrote wraps (volkoren)
  • Handje kaas
  • 1 avocado
  • 125 ml zure room
  • Peterselie of koriander om te garneren
Benodigdheden
  • 1 Grote ovenschaal (of 2 middelgrote)

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Hak de champignons in stukjes. Verhit een beetje olie in een pan en bak de champignons hierin aan. Snijd de paprika in kleine blokjes en voeg toe aan de champignons. Laat het blik met bonen uitlekken en voeg toe aan de champignons en paprika. Breng dit groenten mengsel op smaak met peper, zout, komijn, paprikapoeder en cayennepeper. Hak de ui en knoflook fijn en fruit aan. Voeg de tomatenblokjes toe en laat even zachtjes pruttelen.

vega_enchilladas_01.jpg
vega_enchilladas_02.jpg
vega_enchilladas_03.jpg
vega_enchilladas_04.jpg

Schep wat van het champignon-mengsel in een wrap en vouw dicht. Leg in een ovenschaal en steek eventueel tijdelijk vast met een prikkertje. Herhaal dit met alle wraps en vulling. Schep de tomatensaus er op. Bestrooi met kaas en zet 15 min in de oven. Snijd de avocado in blokjes en verdeel over de enchillada’s samen met wat fijngehakte peterselie of koriander. Serveer met de zure room.

Beoordeling (53 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette