Ga naar de inhoud
Vegetarische nacho’s

Vegetarische nacho’s

Als ik een groot gezelschap op visite krijg tijdens een feestje bijvoorbeeld, dan zet deze flinke nacho schotel op tafel en even later zit iedereen te smullen. Het is net even iets anders dan een kom chips maar ook niet moeilijk om te maken.

10 M + 10 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr nacho chips
  • 1 paprika
  • 140 gr maïs
  • 2 tomaten
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 rode ui
  • 1 jalapeño peper
  • 125 gr geraspte kaas
  • 125 gr zure room
  • 1 bosui

Toppings:

  • sweet chili saus
  • peterselie of koriander
  • 1 avocado ( guacamole )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de paprika en rode ui in kleine stukjes. Verhit een beetje olie in een pan en bak de paprika en ui 5 minuten zacht. Voeg het paprikapoeder en komijn toe en bak even mee.


  2. Laat de mais uitlekken. Doe bij het paprikamengsel en meng door elkaar.


  3. Verdeel de nacho chips over een grote ovenschaal en schep het groentemengsel er gelijkmatig overheen. Snijd de tomaten in kleine blokjes en verdeel ook over de nachos. Schep hoopjes van de zure room er over. Snijd de jalapeño en bosui in ringetjes en strooi deze over de nacho’s (naar smaak). Bestrooi alles royaal met de geraspte kaas.


    Vegetarische nacho’s stap 1 Vegetarische nacho’s stap 2 Vegetarische nacho’s stap 3
  4. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200 graden, met de grill aan, en bak de nacho’s 8-10 minuten totdat de kaas gesmolten en goudbruin is.


  5. Hak de peterselie of koriander fijn. Serveer de nacho’s direct uit de oven en garneer met sweet chilisaus, guacamole en eventueel wat peterselie of koriander en extra bosui.