Spaghettitaart
Deze vegetarische spaghettitaart is een smaakvol en kleurrijk gerecht vol met groenten zoals courgette, paprika in een heerlijke tomatensaus. Volg ons eenvoudige recept en maak de spaghetti al dente, meng met de saus en bak in de oven totdat de spaghettitaart knapperig en goudbruin is.
35 M + 25 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
300 gr spaghetti
-
1 teen knoflook
-
1 uitje
-
400 ml pastasaus
-
250 gr champignons
-
1 paprika
-
1 courgette
-
3 eieren
-
80 gr geraspte kaas
-
125 gr ricotta
-
peper en zout
-
Rucola om te garneren
-
Springvorm van 26 cm
-
Bakpapier
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Kook de spaghetti ca. 7 minuten, hij hoeft nog niet 100% gaar te zijn.
-
Hak de ui en knoflook fijn en fruit in een pan met een beetje olie. Snijd de paprika en courgette in blokjes en de champignons in blokjes en voeg toe in de pan.
-
Voeg de pastasaus toe en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Voeg dan de voorgekookte spaghetti toe en roer erdoor.
-
Klop de eieren los met de helft van de geraspte kaas en de ricotta. Roer dit romige mengsel vervolgens door de pasta in saus.
-
Vet de springvorm in met een beetje olie of boter en leg een velletje bakpapier op de bodem. Doe het pastamengsel in de vorm en bestrooi de bovenzijde met de rest van de kaas.
-
Bak de spaghettitaart ca. 20 a 25 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.
-
Garneer de spaghettitaart met wat rucola.
Heeft het gesmaakt?
108 stemmen
Ook lekker