Zoete aardappel sandwich met aardbei

Zomers lunchen is onwijs makkelijk en gezond met een sandwich van zoete aardappel belegd met vers rood fruit.

Lunch recept 15 min

ingrediënten

voor 1 persoon

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd plakken van ongeveer 1 cm dik van de zoete aardappel. Smeer deze in aan beide kanten met een beetje zonnebloem olie, peper en zout. Grill de plakjes in een grillpan, grillijzer of bak in de koekenpan tot de plakjes gaar zijn en goudbruin.

  2. Beleg een plakje zoete aardappel met Hüttenkäse. Snijd de aardbeien doormidden of in plakjes en leg deze er bovenop. Verdeel de blauwe bessen er over en verdeel de blaadjes munt er over heen.

  3. Om de sandwich af te maken leg je het tweede plakje zoete aardappel er bovenop.

  4. Dit recept is gemaakt door Jaimy

Heeft het gesmaakt?
3 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.