Zoete aardappel sandwich met aardbei

Zomers lunchen is onwijs makkelijk en gezond met een sandwich van zoete aardappel belegd met vers rood fruit.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: persoon

Bereiding

 Snijd plakken van ongeveer 1 cm dik van de zoete aardappel. Smeer deze in aan beide kanten met een beetje zonnebloem olie, peper en zout. Grill de plakjes in een grillpan, grillijzer of bak in de koekenpan tot de plakjes gaar zijn en goudbruin.

 Beleg een plakje zoete aardappel met Hüttenkäse. Snijd de aardbeien doormidden of in plakjes en leg deze er bovenop. Verdeel de blauwe bessen er over en verdeel de blaadjes munt er over heen.

 Om de sandwich af te maken leg je het tweede plakje zoete aardappel er bovenop.

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

3 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.