Ga naar de inhoud
Gevulde zoete aardappel met couscous

Gevulde zoete aardappel met couscous

Deze goed gevulde zoete aardappels zijn een gezonde en makkelijke maaltijd. Lekker als lunch of met een salade er naast als avondmaal. De kruidige vulling van couscous, kikkererwten en avocado maakt het een smaakvol en voedzaam geheel.

20 M + 40 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediƫnten

Voor stuks

  • 2 grote zoete aardappels
  • 125 gr cherrytomaten
  • 75 gr couscous
  • 1 blokje groentebouillon
  • 130 gr kikkererwten
  • 1 avocado
  • 50 gr feta kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 snuf peper en zout
  • 1 snuf paprikapoeder
  • 1 snuf knoflookpoeder
  • Optioneel: yoghurtsaus

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappels grondig, smeer ze in met olijfolie en leg ze op een beklede bakplaat.


  2. Laat de kikkererwten uitlekken en meng ze in een kommetje met wat olijfolie, peper, zout, paprikapoeder en knoflookpoeder. Verdeel de kikkererwten ook over de bakplaat en zet samen met de zoete aardappels een half uur in de oven. Draai halverwege de zoete aardappels om en schep de kikkererwten een keer door.


  3. Maak ondertussen bouillon met het bouillonblokje. Doe de couscous in een kom of diep bord en schenk de bouillon erover totdat de couscous net onder water staat of houd de hoeveelheid van de verpakking aan. Laat een paar minuten wellen en schep dan om.


  4. Snijd de cherrytomaatjes in kwartjes en de avocado in kleine stukjes.


  5. Haal de bakplaat na een half uur uit de oven, schep de kikkererwten van de bakplaat en zet de zoete aardappels nog 10 minuten terug in de oven. Controleer met een satƩprikker of de zoete aardappel gaar is van binnen, zo niet dan zet je ze nog een paar minuten extra in de oven. Dit is afhankelijk van de dikte van de aardappels.


  6. Snijd de zoete aardappels in de lengte net niet helemaal doormidden zodat je ze open kunt klappen. Schep de couscous over de open zoete aardappels en verdeel de avocado en cherrytomaatjes erover. Maak af met wat verkruimelde feta.