Ga naar de inhoud
Spruitjes traybake met zoete aardappel

Spruitjes traybake met zoete aardappel

Traybakes zijn ideaal om een flinke hoeveelheid groenten te verwerken in een gerecht. Deze spruitjes traybake met zoete aardappel, broccoli en rode ui is perfect voor de herfst en winter en kun je ook makkelijk als meal prep recept maken! Het is een kwestie van alles op de bakplaat gooien en ondertussen een lekkere dresing maken en aan tafel!

20 M + 40 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediƫnten

Voor personen

Voor de traybake:

  • 750 gr zoete aardappels ( in stukken )
  • 300 gr spruitjes ( schoongemaakt en eventueel gehalveerd )
  • 2 rode ui ( in parten )
  • 1 broccoli ( in roosjes )
  • 1 blik limabonen
  • 200 gr gerookte tofu ( in stukken gescheurd )
  • 2 eetlepels milde olijfolie
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • Peper en zout naar smaak
  • verse peterselie of koriander ( ter garnering )

Voor de saus:

  • 2 eetlepels tahin
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180Ā°C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.


  2. Meng in een grote kom de zoete aardappels, spruitjes, rode ui, broccoli en de stukken gescheurde gerookte tofu. Voeg olijfolie, gerookte paprikapoeder, Italiaanse kruiden, zout en peper toe. Hussel alles goed door elkaar zodat de groenten gelijkmatig bedekt zijn.


  3. Verspreid het mengsel in een enkele laag op de bakplaat. Bak het geheel 20-25 minuten in de oven.


  4. Haal de bakplaat uit de oven en voeg de limabonen en stukken tofu toe. Hussel alles kort door elkaar en zet de bakplaat nog eens 15-20 minuten in de oven, tot de groenten goudbruin en gaar zijn en de limabonen en tofu knapperig zijn.


    Spruitjes traybake met zoete aardappel, broccoli en rode ui
  5. Terwijl de traybake in de oven staat, maak je de saus. Meng in een kom de tahin, mosterd, knoflookpoeder, olijfolie en een scheutje water tot een gladde saus. Proef en breng op smaak met zout en peper. Voeg indien nodig extra water toe om de saus dunner te maken.


  6. Haal de traybake uit de oven en verdeel deze over borden. Besprenkel royaal met de romige saus en serveer direct.