Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Shakshuka met zoete aardappel

Een heerlijke vegetarische schotel met eieren met een midden Oosterse touch

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 180 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Leg op een baktray en besprenkel met een beetje olie en bestrooi met peper en zout. Rooster ze in 25 min gaar. Snipper de ui, rode peper en knoflook en fruit deze aan in een grote pan.

 Voeg de komijn, paprikapoeder en ras el hanout toe. Voeg de gepelde tomaten toe en laat 15 tot 20 minuten pruttelen en prak ondertussen met een spatel de tomaten een beetje fijn. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe en laat slinken. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

 Schep dan de geroosterde zoete aardappel er doorheen samen met de kikkererwten. Verdeel het mengsel eventueel over 2 pannen. Maak in totaal 6 kuiltjes in het mengsel en breek hier de eieren in. Laat ze stollen (tot gewenste hardheid). Garneer de shakshuka met blokjes avocado en feta.

 Bekijk hier de traditionele variant van de shakshuka.

shakshuka spinazie www.leukerecepten.nl

Kerst recepten

Op zoek naar een lekker recept voor het kerstdiner of kerstontbijt? Hier vind je bijna 300 leuke en feestelijke kerstrecepten! Van een klassiek voorgerecht zoals zalmbonbons en carpaccio tot een hoofdgerecht van geroosterde kip of een rollade uit de oven. En vergeet het dessert zoals een chocolade mousse of een ijstaart niet. Maar ook kerstgerechten zoals zalm in filodeeg, gevulde varkenshaas en portobello met risotto vind je terug. Allemaal makkelijk om te maken en stap voor stap uit gelegd en voor elk budget. Maar ook voor vegetarische kerstrecepten ben je hier aan het juiste adres, wat dacht je bijvoorbeeld van een vegetarische wellington of ravioli met truffel!

×

 Cadeau-tip!

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99