Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Shakshuka met zoete aardappel

Een heerlijke vegetarische schotel met eieren met een midden Oosterse touch

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 180 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Leg op een baktray en besprenkel met een beetje olie en bestrooi met peper en zout. Rooster ze in 25 min gaar. Snipper de ui, rode peper en knoflook en fruit deze aan in een grote pan.

 Voeg de komijn, paprikapoeder en ras el hanout toe. Voeg de gepelde tomaten toe en laat 15 tot 20 minuten pruttelen en prak ondertussen met een spatel de tomaten een beetje fijn. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe en laat slinken. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

 Schep dan de geroosterde zoete aardappel er doorheen samen met de kikkererwten. Verdeel het mengsel eventueel over 2 pannen. Maak in totaal 6 kuiltjes in het mengsel en breek hier de eieren in. Laat ze stollen (tot gewenste hardheid). Garneer de shakshuka met blokjes avocado en feta.

 Bekijk hier de traditionele variant van de shakshuka.

shakshuka spinazie www.leukerecepten.nl

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×