Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Shakshuka met zoete aardappel

Een heerlijke vegetarische schotel met eieren met een midden Oosterse touch

Ingrediënten
  • 1200 gr gepelde tomaten
  • 400 gr spinazie
  • 6 eieren
  • 300 gr kikkererwten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 rode peper (naar smaak)
  • 600 gr zoete aardappel
  • 125 gr feta
  • 2 avocado’s
  • olie om te bakken
  • peper en zout
  • Snuf ras el hanout
  • peterselie

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Leg op een baktray en besprenkel met een beetje olie en bestrooi met peper en zout. Rooster ze in 25 min gaar. Snipper de ui, rode peper en knoflook en fruit deze aan in een grote pan.

shakshuka_01.jpg
shakshuka_02.jpg
shakshuka_03.jpg

Voeg de komijn, paprikapoeder en ras el hanout toe. Voeg de gepelde tomaten toe en laat 15 tot 20 minuten pruttelen en prak ondertussen met een spatel de tomaten een beetje fijn. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe en laat slinken. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

shakshuka_04.jpg
shakshuka_05.jpg
shakshuka_06.jpg

Schep dan de geroosterde zoete aardappel er doorheen samen met de kikkererwten. Verdeel het mengsel eventueel over 2 pannen. Maak in totaal 6 kuiltjes in het mengsel en breek hier de eieren in. Laat ze stollen (tot gewenste hardheid). Garneer de shakshuka met blokjes avocado en feta.

shakshuka spinazie www.leukerecepten.nl
Beoordeling (27 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst