Shakshuka met zoete aardappel

Een heerlijke vegetarische schotel met eieren die je in de saus laat garen. Lekker veel groenten en een midden Oosterse touch.

Hoofdgerecht 1 uur

ingrediënten

voor 6 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden.

  2. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.

  3. Leg de zoete aardappel blokjes op een bakplaat en besprenkel met een beetje olie en bestrooi met peper en zout. Rooster ze in 25 minuten gaar.

  4. Snipper de ui, rode peper en knoflook en fruit deze aan in een grote pan.

  5. Voeg de komijn, paprikapoeder en ras el hanout toe.

  6. Voeg de gepelde tomaten toe en laat 15 tot 20 minuten pruttelen en prak ondertussen met een spatel de tomaten een beetje fijn.

  7. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe en laat slinken. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

  8. Schep dan de geroosterde zoete aardappel er doorheen samen met de kikkererwten. Verdeel het mengsel eventueel over 2 pannen.

  9. Maak in totaal 6 kuiltjes in het mengsel en breek hier de eieren in. Laat ze stollen (tot gewenste hardheid).

  10. Garneer de shakshuka met blokjes avocado en feta.

  11. Bekijk hier de traditionele variant van de shakshuka.

Heeft het gesmaakt?
132 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!