
Shakshuka met zoete aardappel
Een heerlijke vegetarische schotel met eieren die je in de saus laat garen. Lekker veel groenten en een midden Oosterse touch.
1 U
Ingrediƫnten
Voor personen
-
1200 gr gepelde tomaten
-
400 gr spinazie
-
6 eieren
-
300 gr kikkererwten
-
2 uien
-
2 teentjes knoflook
-
1 theelepel komijn
-
1 theelepel paprikapoeder
-
1 rode peper ( naar smaak )
-
600 gr zoete aardappel
-
125 gr feta
-
2 avocadoās
-
olie om te bakken
-
peper en zout
-
Snuf ras el hanout
-
peterselie
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180Ā° graden.
-
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.
-
Leg de zoete aardappel blokjes op een bakplaat en besprenkel met een beetje olie en bestrooi met peper en zout. Rooster ze in 25 minuten gaar.
-
Snipper de ui, rode peper en knoflook en fruit deze aan in een grote pan.
-
Voeg de komijn, paprikapoeder en ras el hanout toe.
-
Voeg de gepelde tomaten toe en laat 15 tot 20 minuten pruttelen en prak ondertussen met een spatel de tomaten een beetje fijn.
-
Voeg de spinazie beetje bij beetje toe en laat slinken. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
-
Schep dan de geroosterde zoete aardappel er doorheen samen met de kikkererwten. Verdeel het mengsel eventueel over 2 pannen.
-
Maak in totaal 6 kuiltjes in het mengsel en breek hier de eieren in. Laat ze stollen (tot gewenste hardheid).
-
Garneer de shakshuka met blokjes avocado en feta.
-
Bekijk hier de traditionele variant van de shakshuka.
Heeft het gesmaakt?
135 stemmen
Ook lekker