Zalm amuse in een glaasje

Makkelijk voorgerechtje om je kerstdiner mee te beginnen: dilleroom met zalm en komkommer

Voorgerecht 25 min

ingrediënten

voor 4 personen

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de citroen doormidden en pers een helft uit en snijd de andere helft in 4 partjes. Mix de zure room en de roomkaas met een mixer of met een garde goed door elkaar totdat ze goed gemengd zijn. Voeg ongeveer ½ eetlepel fijngehakte dille, citroensap en een snufje peper en zout toe en meng nogmaals.

  2. Doe het dille-roommengsel in een spuitzak (of knip een hoekje van een boterhamzakje af) en spuit dit in de 4 glaasjes. Verdeel wat stukjes zalm er over. Schep ook wat komkommerblokjes en croutons er over. Maak de zalm amuse af met een partje citroen en een takje dille.

  3. Wil je dit voorgerecht (een dag) van te voren maken? Doe dan alles in het glaasje zoals staat beschreven, behalve de croutons en citroenpartjes, en zet de glaasjes in de koelkast. Doe de croutons en citroenpartjes er pas net voor het serveren er in.

Heeft het gesmaakt?
395 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!