Speculoos toetje in een glaasje

Met maar 5 ingredienten maak je dit heerlijke dessert met laagjes romige Speculoos room, koekkruimels en natuurlijk een Speculooskoekje. Simpel om te maken en een heerlijk dessert om je etentje mee af te sluiten.

Nagerecht 30 min + 4 uur opstijven

ingrediënten

voor 4 glaasjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Mix de roomkaas en de slagroom romig met een mixer. Voeg de vanille aroma toe en ⅔ van de Speculoospasta.

  2. Leg per glaasje een koekje apart en hak de rest van de Speculooskoekjes helemaal fijn. Bewaar ook een klein beetje koekkruim voor de garnering.

  3. Maak in de glaasjes laagjes van koekkruimels en Speculoos room. Steek een overgebleven koekje in de glaasjes. Zet de Speculoos toetjes ca. 2 uur in de koelkast.

  4. Smelt ondertussen de overgebleven Speculoospasta in een pannetje tot deze vloeibaar wordt. Giet dit over de bovenzijde van glaasjes zodat de bovenzijde bedekt is met een laagje Speculoos. Garneer met een beetje van de koekkruimels en laat de glaasjes nog minimaal 2 uur verder opstijven.

Heeft het gesmaakt?
91 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!