
Speculoos toetje in een glaasje
Met maar 5 ingrediënten maak je dit heerlijke dessert met laagjes romige Speculoos room, koekkruimels en natuurlijk een Speculooskoekje. Simpel om te maken en een heerlijk dessert om je etentje mee af te sluiten.
30 M + 4 U opstijven
Ingrediënten: Speculoos toetje
Voor glaasjes
-
250 gr speculoos koekjes
-
250 ml slagroom ( ongeklopt en gekoeld )
-
200 gr roomkaas
-
1 theelepel vanille aroma
-
120 gr speculoospasta
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Speculoos toetje
-
Mix de roomkaas en de slagroom romig met een mixer. Voeg de vanille aroma toe en ⅔ van de Speculoospasta.
-
Leg per glaasje een koekje apart en hak de rest van de Speculooskoekjes helemaal fijn. Bewaar ook een klein beetje koekkruim voor de garnering.
-
Maak in de glaasjes laagjes van koekkruimels en Speculoos room. Steek een overgebleven koekje in de glaasjes. Zet de Speculoos toetjes ca. 2 uur in de koelkast.
-
Smelt ondertussen de overgebleven Speculoospasta in een pannetje tot deze vloeibaar wordt. Giet dit over de bovenzijde van glaasjes zodat de bovenzijde bedekt is met een laagje Speculoos. Garneer met een beetje van de koekkruimels en laat de glaasjes nog minimaal 2 uur verder opstijven.
Receptvideo
Heeft het gesmaakt?
109 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 563
- vet 37 gr
- verzadigd vet 22 gr
- koolhydraten 50 gr
- w.v. suikers 32 gr
- vezels 1.2 gr
- eiwit 5 gr
- zout 0.4 gr
Ook lekker