Cheesecake toetje in een glaasje
Kleine cheesecakejes in een glaasjes met laagjes van koekkruimels, roomkaas met yoghurt en frisse framboos. En er komt geen oven aan te pas.
ingrediënten
Topping
Materiaal
Bereiding
-
Smelt de boter en laat een beetje afkoelen totdat je het nodig hebt.
-
Maal de koekjes fijn in een keukenmachine en meng vervolgens met de gesmolten boter.
-
Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de glaasjes en druk zachtjes aan met een klein lepeltje.
-
Mix de roomkaas, vanillesuiker, yoghurt en suiker door elkaar tot een romig mengsel. Doe dit een spuitzak en spuit op de koekkruimels.
-
Bewaar een paar framboosjes voor de decoratie en verwarm de rest in een pannetje met de suiker (voor de topping).
-
Week de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water.
-
Als het fruit uit elkaar is gevallen en er een prutje is ontstaan (je kunt met een houten lepel het fruit zachtjes pletten in de pan) voeg je de uitgeknepen gelatine toe. Roer goed door en schep of giet deze fruitpuree in de glaasjes als laatste laagje.
-
Leg de overgebleven frambozen erop en garneer eventueel met wat nootjes.
-
Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
-
Tips: vervang de frambozen ook eens door aardbeien, bramen, sinaasappelsap of ander zacht fruit.
-
In plaats van een spuitzak kun je ook een plastic zakje gebruiken en hier een klein stukje van een hoekje vanaf knippen en dit als spuitzak gebruiken. Of schep het roommengsel voorzichtig met een lepel in het glaasje.

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!