Banoffee toetje in een glaasje

Een overheerlijk toetje in een glaasje, gebaseerd op banoffee taart met banaan, room en karamel. Dit dessert heeft lekkere laagjes met Bastogne en wordt gemaakt met roomkaas.

Nagerecht 25 min

ingrediënten

voor 4 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Mix de roomkaas romig met een mixer. Voeg de slagroom en poedersuiker toe en mix tot een romig geheel.

  2. Hak of sla de koekjes tot kruimels. Snijd de banaan in dunne plakjes (besprenkel eventueel met een beetje citroensap tegen het verkleuren).

  3. Maak laagjes in de glaasjes van het roommengsel, koekkruimels, plakjes banaan en eindig met de room. Garneer de bovenzijde met een plakje banaan en wat extra koekkruimels.

  4. Serveer dit banoffee in een glaasje toetje direct of bewaar maximaal 1 dag in de koelkast.

  5. Tip: karamelsaus kun je kant en klaar kopen maar ook een paar blokjes zachte fudge au bain marie smelten in een pannetje.

Heeft het gesmaakt?
44 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!