Ga naar de inhoud
Banoffee toetje in een glaasje

Banoffee toetje in een glaasje

Een overheerlijk toetje in een glaasje, gebaseerd op banoffee taart met banaan, room en karamel. Dit dessert heeft lekkere laagjes met Bastogne en wordt gemaakt met roomkaas.

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 2 bananen
  • 12 bastogne koekjes
  • 200 gr roomkaas
  • 6 eetlepels poedersuiker
  • 250 ml slagroom
  • 4 eetlepels karamelsaus

Benodigdheden

  • 4 glaasjes
  • Mixer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Mix de roomkaas romig met een mixer. Voeg de slagroom en poedersuiker toe en mix tot een romig geheel.


  2. Hak of sla de koekjes tot kruimels. Snijd de banaan in dunne plakjes (besprenkel eventueel met een beetje citroensap tegen het verkleuren).


    banoffee toetje stap 1 banoffee toetje stap 2 banoffee toetje stap 3
  3. Maak laagjes in de glaasjes van het roommengsel, koekkruimels, plakjes banaan en eindig met de room. Garneer de bovenzijde met een plakje banaan en wat extra koekkruimels.


    banoffee toetje stap 4 banoffee toetje stap 5 banoffee toetje stap 6
  4. Serveer dit banoffee in een glaasje toetje direct of bewaar maximaal 1 dag in de koelkast.


  5. Tip: karamelsaus kun je kant en klaar kopen maar ook een paar blokjes zachte fudge au bain marie smelten in een pannetje.