
Italiaanse pastasalade
Makkelijke zomerse pastasalade met mozzarella, tomaat, spinazie en verse basilicum. Tip: ook lekker bij de bbq
35 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
400 gr pasta
-
3 tomaten
-
150 gr mini mozzarella ( of 1 grote bol in stukjes )
-
200 gr zwarte olijven
-
100 gr verse spinazie
-
handje verse basilicumblaadjes
-
peper en zout
-
50 gr Parmezaanse kaas ( grof geraspt )
-
1 teentje knoflook
-
10 gedroogde tomaatjes uit pot
-
scheutje olijfolie
-
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden ( verse kan ook )
BENODIGDHEDEN
-
Keukenmachine
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de pasta in een grote pan met water en een snufje zout. Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes en halveer de olijven. Doe de gedroogde tomaatjes in de keukenmachine en voeg het teentje knoflook, scheutje olijfolie en de gedroogde kruiden toe en mix helemaal fijn.
-
Giet de pasta af en spoel af met koud water. Laat de pasta verder afkoelen en meng het gedroogde tomaat mengel erdoor. Schep de blokjes tomaat, olijven en spinazie erbij en schep eventueel met een snufje peper en zout alles goed door elkaar.
-
Schaaf met een rasp of kaasschaaf wat Parmezaanse kaas erover en maak het af met verse basilicum. Lekker als vegetarische maaltijd maar ook bij een stukje vlees of vis.
Heeft het gesmaakt?
242 stemmen
Ook lekker