Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Italiaanse pastasalade

Makkelijke zomerse pastasalade met mozzarella, tomaat, spinazie en verse basilicum. Tip: ook lekker bij de bbq

Ingredienten
400 gr pasta
3 tomaten
150 gr mini mozzarella (of 1 grote bol in stukjes)
200 gr zwarte olijven
100 gr verse spinazie
Handje verse basilicumblaadjes
Peper en zout
50 gr Parmezaanse kaas, grof geraspt
1 teentje knoflook
10 gedroogde tomaatjes uit pot
scheutje olijfolie
1 theel gedroogde italiaanse kruiden (verse kan ook)
 
Materialen
Keukenmachine
 

Bereiding

Kook de pasta in een grote pan met water en een snufje zout. Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes en halveer de olijven. Doe de gedroogde tomaatjes in de keukenmachine en voeg het teentje knoflook, scheutje olijfolie en de gedroogde kruiden toe en mix helemaal fijn.
 
italiaanse pasta salade 01
italiaanse pasta salade 01
italiaanse pasta salade 01
Giet de pasta af en spoel af met koud water. Laat de pasta verder afkoelen en meng het gedroogde tomaat mengel er door. Schep de blokjes tomaat, olijven en spinazie er bij en schep eventueel met een snufje peper en zout alles goed door elkaar.
 
italiaanse pasta salade 01
italiaanse pasta salade 01
italiaanse pasta salade 01
Schaaf met een rasp of kaasschaaf wat parmezaanse kaas er over en maak het af met verse basilicum. Lekker als vegetarische maaltijd maar ook bij een stukje vlees of vis. 

 

 

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×