Italiaanse pastasalade
Makkelijke zomerse pastasalade met mozzarella, tomaat, spinazie en verse basilicum. Tip: ook lekker bij de bbq
Ingredienten
400 gr pasta
3 tomaten
150 gr mini mozzarella (of 1 grote bol in stukjes)
200 gr zwarte olijven
100 gr verse spinazie
Handje verse basilicumblaadjes
Peper en zout
50 gr Parmezaanse kaas, grof geraspt
1 teentje knoflook
10 gedroogde tomaatjes uit pot
scheutje olijfolie
1 theel gedroogde italiaanse kruiden (verse kan ook)
Materialen
Keukenmachine
Bereiding
Kook de pasta in een grote pan met water en een snufje zout. Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes en halveer de olijven. Doe de gedroogde tomaatjes in de keukenmachine en voeg het teentje knoflook, scheutje olijfolie en de gedroogde kruiden toe en mix helemaal fijn.






Schaaf met een rasp of kaasschaaf wat parmezaanse kaas er over en maak het af met verse basilicum. Lekker als vegetarische maaltijd maar ook bij een stukje vlees of vis.