Italiaanse pastasalade

Makkelijke zomerse pastasalade met mozzarella, tomaat, spinazie en verse basilicum. Tip: ook lekker bij de bbq

Hoofdgerecht 35 min

ingrediënten

voor 4 personen

BENODIGDHEDEN

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de pasta in een grote pan met water en een snufje zout. Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes en halveer de olijven. Doe de gedroogde tomaatjes in de keukenmachine en voeg het teentje knoflook, scheutje olijfolie en de gedroogde kruiden toe en mix helemaal fijn.

  2. Giet de pasta af en spoel af met koud water. Laat de pasta verder afkoelen en meng het gedroogde tomaat mengel erdoor. Schep de blokjes tomaat, olijven en spinazie erbij en schep eventueel met een snufje peper en zout alles goed door elkaar.

  3. Schaaf met een rasp of kaasschaaf wat Parmezaanse kaas erover en maak het af met verse basilicum. Lekker als vegetarische maaltijd maar ook bij een stukje vlees of vis.

Heeft het gesmaakt?
240 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!