Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Italiaanse pastasalade

Makkelijke zomerse pastasalade met mozzarella, tomaat, spinazie en verse basilicum. Tip: ook lekker bij de bbq

Ingredienten
400 gr pasta
3 tomaten
150 gr mini mozzarella (of 1 grote bol in stukjes)
200 gr zwarte olijven
100 gr verse spinazie
Handje verse basilicumblaadjes
Peper en zout
50 gr Parmezaanse kaas, grof geraspt
1 teentje knoflook
10 gedroogde tomaatjes uit pot
scheutje olijfolie
1 theel gedroogde italiaanse kruiden (verse kan ook)
 
Materialen
Keukenmachine
 

Bereiding

Kook de pasta in een grote pan met water en een snufje zout. Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes en halveer de olijven. Doe de gedroogde tomaatjes in de keukenmachine en voeg het teentje knoflook, scheutje olijfolie en de gedroogde kruiden toe en mix helemaal fijn.
 
italiaanse pasta salade 01
italiaanse pasta salade 01
italiaanse pasta salade 01
Giet de pasta af en spoel af met koud water. Laat de pasta verder afkoelen en meng het gedroogde tomaat mengel er door. Schep de blokjes tomaat, olijven en spinazie er bij en schep eventueel met een snufje peper en zout alles goed door elkaar.
 
italiaanse pasta salade 01
italiaanse pasta salade 01
italiaanse pasta salade 01
Schaaf met een rasp of kaasschaaf wat parmezaanse kaas er over en maak het af met verse basilicum. Lekker als vegetarische maaltijd maar ook bij een stukje vlees of vis. 

 

 

Beoordeling (102 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel