Ga naar de inhoud
Italiaanse pastasalade

Italiaanse pastasalade

Makkelijke zomerse pastasalade met mozzarella, tomaat, spinazie en verse basilicum. Tip: ook lekker bij de bbq

35 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 400 gr pasta
  • 3 tomaten
  • 150 gr mini mozzarella ( of 1 grote bol in stukjes )
  • 200 gr zwarte olijven
  • 100 gr verse spinazie
  • handje verse basilicumblaadjes
  • peper en zout
  • 50 gr Parmezaanse kaas ( grof geraspt )
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gedroogde tomaatjes uit pot
  • scheutje olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden ( verse kan ook )

BENODIGDHEDEN

  • Keukenmachine

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de pasta in een grote pan met water en een snufje zout. Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes en halveer de olijven. Doe de gedroogde tomaatjes in de keukenmachine en voeg het teentje knoflook, scheutje olijfolie en de gedroogde kruiden toe en mix helemaal fijn.


    italiaanse pasta salade 01 italiaanse pasta salade 01 italiaanse pasta salade 01
  2. Giet de pasta af en spoel af met koud water. Laat de pasta verder afkoelen en meng het gedroogde tomaat mengel erdoor. Schep de blokjes tomaat, olijven en spinazie erbij en schep eventueel met een snufje peper en zout alles goed door elkaar.


    italiaanse pasta salade 01 italiaanse pasta salade 01 italiaanse pasta salade 01
  3. Schaaf met een rasp of kaasschaaf wat Parmezaanse kaas erover en maak het af met verse basilicum. Lekker als vegetarische maaltijd maar ook bij een stukje vlees of vis.