Ga naar de inhoud
Romige artisjok pastasalade

Romige artisjok pastasalade

Zin in een romige, kleurrijke en frisse pastasalade? Dan is dit recept voor jou! Het recept is helemaal plantaardig en kan glutenvrij gemaakt worden. Met de artisjokharten, yoghurtdressing en kleurrijke groenten heb je in 25 minuten een snelle en voedzame maaltijd op tafel staan!

15 M bereidingstijd + 15 M kooktijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor porties

  • 250 gr volkorenpasta
  • 240 artisjokharten ( blik )
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 150 gr cherrytomaatjes
  • 240 kikkererwten ( blik )
  • 2 handjes verse peterselie
  • 100 gr veldsla
  • 50 ml olijfolie
  • 200 gr ongezoete plantaardige yoghurt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 teentje knoflook ( fijngehakt )
  • Zout en peper ( naar smaak )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel af onder koud water en laat uitlekken.


  2. Snijd de artisjokharten in stukken, de paprika’s en komkommer in blokjes en de rode ui fijn. Halveer de tomaatjes en spoel de kikkererwten goed af.


  3. In een grote kom, meng de gekookte pasta, artisjokharten, rode en gele paprika, komkommer, rode ui, tomaatjes, en kikkererwten.


  4. Maak de romige dressing door olijfolie, plantaardige yoghurt, citroensap, knoflook, zout en peper te mixen in een glaasje. Roer goed door tot het een gladde dressing is.


  5. Giet de romige dressing over de pastasalade en schep het voorzichtig door.


  6. Voeg de veldsla en fijngehakte peterselie toe aan de salade en meng nogmaals voorzichtig. Proef en voeg extra zout, peper of citroensap toe, indien nodig.


  7. Serveer de artisjok pastasalade met romige dressing direct of bewaar 2-3 dagen in de koelkast.