Griekse pastasalade

Maak deze heerlijke Griekse pastasalade: een combinatie van feta, olijven, gegrilde paprika en een verfrissende dressing zorgt voor een mix van mediterrane smaken. Perfect als lunch of bijgerecht bij een BBQ.

Bijgerecht 25 min

ingrediënten

voor 4 personen

Dressing:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Je kunt voor dit recept rauwe rode ui gebruiken, maar ook ingelegde rode ui. Dit doe je door de ringetjes rode ui in een bakje of kommetje te leggen met een scheutje appel of witte wijnazijn, theelepel suiker en heet water. En dit laat je een paar uur of een nacht staan.

  2. Kook de pasta beetgaar in een pan met water en spoel daarna af met koud water.

  3. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.

  4. Snijd de komkommer in halve plakjes. Halveer de tomaatjes. Snijd de gegrilde paprika’s in reepjes. Schep deze samen met de rode ui door elkaar.

  5. Meng dan ook de pasta en de olijven erdoor met de helft van de dressing.

  6. Breek of snijd de feta in grove stukken en verdeel over de salade en besprenkel met de rest van de dressing.

  7. Tip: Je kunt deze pasta ook al een dag van tevoren maken en afgedekt bewaren in de koelkast.

  8. Maak er een maaltijdsalade van door er stukjes kip of falafel aan toe te voegen.

Heeft het gesmaakt?
16 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!