Ga naar de inhoud
Karbonade van de BBQ met mango salsa

Karbonade van de BBQ met mango salsa

Oosters gemarineerde karbonades van de BBQ met een fris pittige mango salsa met koriander.

20 M + 30 M marineren

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 2 karbonades
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 eetlepel honing
  • 125 gr mango
  • 1 avocado
  • 5 gr koriander
  • 1 rode peper ( naar smaak )
  • 1 limoen
  • 1 theelepel geroosterde sesamzaadjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng voor de marinade de ketjap, sesamolie, geperste knoflook en honing in een kommetje. Marineer de karbonades met de marinade zo lang mogelijk van te voren, maar minimaal 30 minuten. Snijd de mango en avocado in kleine blokjes.


  2. Hak de koriander fijn en snijd de rode peper in ringen. Meng de mango, avocado, koriander, rode peper samen met het sap van de limoen en de geroosterde sesamzaadjes. Braad de karbonades ongeveer 3 minuten aan beide kanten op de BBQ (of in de grillpan) en serveer met de mango salsa.