Ga naar de inhoud
Bruschetta met mango salsa

Bruschetta met mango salsa

Deze verrassende bruschetta met mango, tomaat en limoen is zo onwijs lekker, fris en prachtig van kleur. Ideaal als fris borrelhapje voor de zomer!

15 M bereidingstijd + 10 M baktijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 stokbrood ( oud )
  • olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 rijpe mango
  • 3 tomaten
  • 1 kleine rode ui
  • 0.5 rode peper
  • 1 Handje verse koriander
  • Sap van 0.5 limoen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd het stokbrood in sneetjes. Besmeer ze aan beide kanten met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout.


  2. Zet een grillpan op het vuur en rooster de sneetjes licht krokant, ongeveer 2-3 minuten per kant.


  3. Maak een teentje knoflook schoon en wrijf de sneetjes brood in met de verse knoflook. Laat daarna afkoelen zodat ze knapperig worden.


  4. Maak in de tussentijd de salsa. Snijd de mango en tomaten in kleine blokjes. Snijd de rode ui en peper heel fijn en hak de koriander fijn.


  5. Mix de mango, tomaat, rode ui, peper en koriander in een mengkom. Voeg het limoensap en olijfolie toe en mix alles door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.


  6. Beleg de broodjes met de mango salsa en serveer meteen.