Bruschetta met mango salsa
Deze verrassende bruschetta met mango, tomaat en limoen is zo onwijs lekker, fris en prachtig van kleur. Ideaal als fris borrelhapje voor de zomer!
15 M bereidingstijd + 10 M baktijd
Ingrediënten
Voor personen
-
1 stokbrood ( oud )
-
olijfolie
-
1 teen knoflook
-
1 rijpe mango
-
3 tomaten
-
1 kleine rode ui
-
0.5 rode peper
-
1 Handje verse koriander
-
Sap van 0.5 limoen
-
2 eetlepels olijfolie
-
Peper en zout naar smaak
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd het stokbrood in sneetjes. Besmeer ze aan beide kanten met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout.
-
Zet een grillpan op het vuur en rooster de sneetjes licht krokant, ongeveer 2-3 minuten per kant.
-
Maak een teentje knoflook schoon en wrijf de sneetjes brood in met de verse knoflook. Laat daarna afkoelen zodat ze knapperig worden.
-
Maak in de tussentijd de salsa. Snijd de mango en tomaten in kleine blokjes. Snijd de rode ui en peper heel fijn en hak de koriander fijn.
-
Mix de mango, tomaat, rode ui, peper en koriander in een mengkom. Voeg het limoensap en olijfolie toe en mix alles door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
-
Beleg de broodjes met de mango salsa en serveer meteen.
Heeft het gesmaakt?
13 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Gezonde recepten