Mini zuurkooltaartjes

Kleine hartige taartjes met zuurkool en rookworst, een heerlijke winterse combi.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de muffinvormpjes in met een beetje boter. Bekleed ze met een plak hartig deeg. De randen mogen elkaar wat overlappen. Zet de vorm zolang in de koelkast. Laat de zuurkool uitlekken en doe hem daarna in een pannetje. Bak ca. 5 minuten zodat het overige vocht iets verdampt en de zuurkool zachter wordt. Snijd de rookworst in kleine blokjes en schep samen met een snuf peper en zout door de zuurkool. Klop de eieren los met de room en geraspte kaas. Verdeel het zuurkoolmengsel over de muffinvormpjes. Giet het eiermengsel er over en bak de taartjes 25 minuten in de oven gaar en goudbruin.

 Bewaar ze in een afgesloten trommel op een droge en koele plek. Om ze op te warmen zet je ze weer een paar minuten in de oven. Bekijk ook het recept voor deze lekkere basis zuurkool stamppot

  Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

37 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.