Ga naar de inhoud
Mini zuurkooltaartjes

Mini zuurkooltaartjes

Kleine hartige taartjes met zuurkool en rookworst, een heerlijke winterse combi.

25 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 6 plakjes hartig deeg ( diepvries )
  • 250 gr zuurkool uit zakje
  • 50 gr geraspte kaas
  • 100 gr rookworst
  • 2 eieren
  • 100 ml room
  • peper en zout
  • boter + om in te vetten

Materialen

  • muffinbakblik

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de muffinvormpjes in met een beetje boter. Bekleed ze met een plak hartig deeg. De randen mogen elkaar wat overlappen. Zet de vorm zolang in de koelkast. Laat de zuurkool uitlekken en doe hem daarna in een pannetje. Bak ca. 5 minuten zodat het overige vocht iets verdampt en de zuurkool zachter wordt. Snijd de rookworst in kleine blokjes en schep samen met een snuf peper en zout door de zuurkool. Klop de eieren los met de room en geraspte kaas. Verdeel het zuurkoolmengsel over de muffinvormpjes. Giet het eiermengsel er over en bak de taartjes 25 minuten in de oven gaar en goudbruin.


  2. Bewaar ze in een afgesloten trommel op een droge en koele plek. Om ze op te warmen zet je ze weer een paar minuten in de oven. Bekijk ook het recept voor deze lekkere basis zuurkool stamppot



  3. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.