
Mini quiches met groenten
Heerlijk recept voor mini quiches met groenten, ideaal als lunch of als snack tussendoor. De combinatie van broccoli, tomaatjes en kruidenkaas in hartig deeg zorgen voor een lekkere traktatie.
35 M + 25 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
150 gr broccoli
-
3 eieren
-
100 gr kruidenkaas
-
125 ml kookroom
-
snuf peper en zout
-
250 gr cherrytomaatjes
-
8 vellen deeg voor hartige taart ( diepvries )
-
boter + om in te vetten
-
4 eetlepels paneermeel
-
Handje rucola
Benodigdheden:
-
Quichevormpjes 10 cm
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Laat de vellen deeg ontdooien. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze 4 minuutjes in een pan met water. Giet daarna af en spoel af met koud water.
-
Vet de quichevormpjes in met wat boter. Bekleed ze met de velletjes deeg en prik wat gaatjes in de bodem met een vork. Bestrooi de bodem met een beetje paneermeel, zo wordt het vocht van de groenten hierin opgenomen en trekt dit niet in de bodem.
-
Klop de eieren los met de kruidenkaas, room, snuf peper en zout. Verdeel de broccoli en gehalveerde tomaatjes over de quichebodems en giet wat van het eimengsel erover. Bak ze in ca. 25 minuten gaar en mooi bruin in de oven. Verdeel er als laatste wat rucola over.
-
Tips: gebruik dit recept ook om 1 grote quiche mee te maken. Houd dan wel 5 Ć 6 vellen deeg aan en gebruik iets meer broccoli.
Heeft het gesmaakt?
10 stemmen
Ook lekker