Ga naar de inhoud
Zuurkool stamppot

Zuurkool stamppot

Dit makkelijke basisrecept voor winterse zuurkoolstamppot met appel geserveerd met rookworst is in een half uur klaar

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 kg kruimige aardappelen ( geschild )
  • 4 kruidnagels
  • 500 gr zuurkool
  • 1 groente bouillonblokje
  • 2 rookworsten of 1 grote
  • 1 appel
  • Klontje boter

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe ze aardappels met water in een grote pan en breng aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe als het kookt en kook de aardappels in ca. 15 min gaar. Verwarm in een ander pannetje de zuurkool samen met de kruidnagels. Gebruik je verse zuurkool verwarm hem dan ongeveer 20 minuten, bij kant en klare gekookte zuurkool een paar minuten.


  2. Schil de appel en snijd in blokjes en voeg nog een paar minuten toe aan de zuurkool. Giet de aardappels af, vang het vocht op, en stamp fijn. Maak de puree smeuïg met de boter en het opgevangen vocht. Haal de kruidnagels uit de zuurkool en voeg de zuurkool toe aan de aardappelpuree en roer er doorheen. Serveer de zuurkoolstamppot met de warme rookworst of serveer een vega burger of worst bij deze stamppot.