
Zuurkool stamppot
Dit makkelijke basisrecept voor winterse zuurkoolstamppot met appel geserveerd met rookworst is in een half uur klaar
30 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
1 kg kruimige aardappelen ( geschild )
-
4 kruidnagels
-
500 gr zuurkool
-
1 groente bouillonblokje
-
2 rookworsten of 1 grote
-
1 appel
-
Klontje boter
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Doe ze aardappels met water in een grote pan en breng aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe als het kookt en kook de aardappels in ca. 15 min gaar. Verwarm in een ander pannetje de zuurkool samen met de kruidnagels. Gebruik je verse zuurkool verwarm hem dan ongeveer 20 minuten, bij kant en klare gekookte zuurkool een paar minuten.
-
Schil de appel en snijd in blokjes en voeg nog een paar minuten toe aan de zuurkool. Giet de aardappels af, vang het vocht op, en stamp fijn. Maak de puree smeuĆÆg met de boter en het opgevangen vocht. Haal de kruidnagels uit de zuurkool en voeg de zuurkool toe aan de aardappelpuree en roer er doorheen. Serveer de zuurkoolstamppot met de warme rookworst of serveer een vega burger of worst bij deze stamppot.
Heeft het gesmaakt?
2 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 600
- vet 40 gr
- verzadigd vet 15 gr
- koolhydraten 45 gr
- w.v. suikers 5 gr
- vezels 8 gr
- eiwit 20 gr
- zout 3 gr
Ook lekker