Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zuurkool stamppot

Dit makkelijke basisrecept voor winterse zuurkoolstamppot met appel geserveerd met rookworst is in een half uur klaar

Ingrediënten
  • 1 kg kruimige aardappelen (geschild)
  • 4 kruidnagels
  • 500 gr zuurkool
  • 1 groente bouillonblokje
  • 2 rookworsten of 1 grote
  • 1 appel
  • Klontje boter

Bereiding
Doe ze aardappels met water in een grote pan en breng aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe als het kookt en kook de aardappels in ca. 15 min gaar. Verwarm in een ander pannetje de zuurkool samen met de kruidnagels. Gebruik je verse zuurkool verwarm hem dan ongeveer 20 minuten, bij kant en klare gekookte zuurkool een paar minuten.

Schil de appel en snijd in blokjes en voeg nog een paar minuten toe aan de zuurkool. Giet de aardappels af, vang het vocht op, en stamp fijn. Maak de puree smeuïg met de boter en het opgevangen vocht. Haal de kruidnagels uit de zuurkool en voeg de zuurkool toe aan de aardappelpuree en roer er doorheen. Serveer de zuurkoolstamppot met de warme rookworst of serveer een vega burger of worst bij deze stamppot.

zuurkool

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×