Ga naar de inhoud
Spruitjestaart

Spruitjestaart

Maak eens een quiche met spruitjes en (vegetarische) spek. Een lekkere en originele manier om spruitjes te eten.

25 M + 40 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart ( vriezer )
  • 4 eieren
  • 300 gr spruitjes
  • 100 gr Spek ( vega )
  • 1 ui
  • 100 ml kookroom
  • 1 snuf nootmuskaat
  • 1 snuf tijm

  • 75 gr geraspte kaas
  • peper en zout
  • 1 eetlepel paneermeel

Materiaal

  • Quichevorm ( van ca. 20-22 cm )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maak de spruitjes indien nodig schoon. Kook ze ca. 4 minuten in een pan met water en laat daarna goed uitlekken.


  2. Verwarm de oven voor op 190° graden.


  3. Snipper de ui en bak deze in een pan samen met de stukjes spek.


  4. Vet een quichevorm in of bekleed met bakpapier.


  5. Verdeel hier de plakjes deeg in zodat alles mooi bedekt is en alle naadjes goed aan elkaar gedrukt zijn. Bestrooi de bodem met een beetje paneermeel.


  6. Klop de eieren los met de room, geraspte kaas, nootmuskaat, tijm, peper en zout in een kom. Voeg de voorgekookte spruiten toe en het gebakken spek- en uimengsel.


  7. Giet dan alles in de quichevorm met deeg.


  8. Bak de spruitjesquiche ca. 40 minuten in de oven tot hij gaar is.


  9. Tip: vervang de spekjes ook eens door champignons of gedroogde tomaatjes.