
Spruitjestaart
Maak eens een quiche met spruitjes en (vegetarische) spek. Een lekkere en originele manier om spruitjes te eten.
25 M + 40 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
5 plakjes deeg voor hartige taart ( vriezer )
-
4 eieren
-
300 gr spruitjes
-
100 gr Spek ( vega )
-
1 ui
-
100 ml kookroom
-
1 snuf nootmuskaat
-
1 snuf tijmāØ
-
75 gr geraspte kaas
-
peper en zout
-
1 eetlepel paneermeel
Materiaal
-
Quichevorm ( van ca. 20-22 cm )
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Maak de spruitjes indien nodig schoon. Kook ze ca. 4 minuten in een pan met water en laat daarna goed uitlekken.
-
Verwarm de oven voor op 190Ā° graden.
-
Snipper de ui en bak deze in een pan samen met de stukjes spek.
-
Vet een quichevorm in of bekleed met bakpapier.
-
Verdeel hier de plakjes deeg in zodat alles mooi bedekt is en alle naadjes goed aan elkaar gedrukt zijn. Bestrooi de bodem met een beetje paneermeel.
-
Klop de eieren los met de room, geraspte kaas, nootmuskaat, tijm, peper en zout in een kom. Voeg de voorgekookte spruiten toe en het gebakken spek- en uimengsel.
-
Giet dan alles in de quichevorm met deeg.
-
Bak de spruitjesquiche ca. 40 minuten in de oven tot hij gaar is.
-
Tip: vervang de spekjes ook eens door champignons of gedroogde tomaatjes.
Heeft het gesmaakt?
53 stemmen
Ook lekker