Spruitjes quiche

Heerlijk Hollands quiche recept met spruitjes, stukjes worst en paprika

Ingrediënten 
350 tot 400 gr spruitjes
270 gr (gekruide) worstjes
1 rode paprika
4 eieren
125 ml creme fraiche
snuf kerriepoeder
snuf paprikapoeder
40 gr geraspte kaas
5 plakken bladerdeeg voor hartige taart
peper en zout
boter om in te vetten
 
Bereiding
Laat de plakken deeg ontdooien. Verwarm de oven op 180 graden. Maak de spruitjes schoon en breng ondertussen een grote pan met water aan de kook. Doe spruitjes in de pan met water en kook ze 5 minuten en giet ze daarna af.
 
spruitjes quiche 01
spruitjes quiche 01
spruitjes quiche 01
spruitjes quiche 01
Snijd de worstjes in stukken en bak ze in een pan rondom bruin. Snijd de paprika in stukjes en voeg 3 minuten toe aan de worstjes. Vet een quichevorm in met een beetje boter en bekleed met de plakjes deeg, druk de naden goed op elkaar. Verdeel de spruitjes, worstjes en paprika in de vorm.
 
spruitjes quiche 01
spruitjes quiche 01
spruitjes quiche 01
spruitjes quiche 01
Klop de eieren, creme fraiche, kerriepoeder, paprikapoeder, kaas en een snufje peper en zout door elkaar met een vork of garde. Giet het mengsel over de quichevorm. Bak de quiche in 30 minuten gaar.

 

86 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.