Spruitjestaart

Maak eens een quiche met spruitjes en (vegetarische) spek. Een lekkere en originele manier om spruitjes te eten.

Hoofdgerecht 25 min + 40 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Materiaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maak de spruitjes indien nodig schoon. Kook ze ca. 4 minuten in een pan met water en laat daarna goed uitlekken.

  2. Verwarm de oven voor op 190° graden.

  3. Snipper de ui en bak deze in een pan samen met de stukjes spek.

  4. Vet een quichevorm in of bekleed met bakpapier.

  5. Verdeel hier de plakjes deeg in zodat alles mooi bedekt is en alle naadjes goed aan elkaar gedrukt zijn. Bestrooi de bodem met een beetje paneermeel.

  6. Klop de eieren los met de room, geraspte kaas, nootmuskaat, tijm, peper en zout in een kom. Voeg de voorgekookte spruiten toe en het gebakken spek- en uimengsel.

  7. Giet dan alles in de quichevorm met deeg.

  8. Bak de spruitjesquiche ca. 40 minuten in de oven tot hij gaar is.

  9. Tip: vervang de spekjes ook eens door champignons of gedroogde tomaatjes.

Heeft het gesmaakt?
52 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!