Broccoli quiche
Deze broccoli quiche is het perfecte recept voor elke dag van de week. Met knapperig deeg, champignons, spekjes en een romige vulling maak je dit lekkere gerecht. Ideaal voor het avondeten, maar ook lekker als lunch.
25 M + 45 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
5 plakjes hartig deeg
-
400 gr broccoli
-
250 ml room
-
5 eieren
-
1 handje geraspte kaas
-
250 gr champignons
-
160 gr spekjes ( vega )
-
1 eetlepel paneermeel
-
1 theelepel gedroogde peterselie
-
Peper en zout naar smaak
Benodigdheden
-
Springvorm (diameter 24 cm)
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een ingevette of bekleedde quichevorm met de velletjes hartig deeg. Druk alle naden goed aan elkaar. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met een beetje paneermeel om te voorkomen dat de bodem te nat wordt.
-
Snijd de champignons in plakjes en bak ze samen met het spek (vega) in een pan tot ze goudbruin zijn. Haal ze van het vuur en laat even afkoelen.
-
Snijd de broccoli in kleine roosjes en blancheer ze kort in kokend water. Giet af en laat goed uitlekken.
-
Klop de eieren los in een kom en voeg de room, geraspte kaas, gedroogde peterselie, peper en zout toe. Meng goed door elkaar.
-
Voeg de gebakken champignons, spek (vega) en de geblancheerde broccoli toe aan het eiermengsel en roer alles goed door.
-
Giet het mengsel in de quichevorm en verdeel het gelijkmatig. Bak de quiche ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven, of tot hij mooi goudbruin en gaar is.
-
Laat de quiche een paar minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt. Dit zorgt ervoor dat hij beter in stukken te verdelen is.
-
Bewaar de quiche in de koelkast en consumeer binnen 2 dagen. Je kunt de quiche koud eten of even opwarmen in de oven of magnetron.
-
Tip: lees hier meer over broccoli koken en handige tips.
Heeft het gesmaakt?
1 stem
Ook lekker