Patatas bravas van zoete aardappel
Geroosterde zoete aardappel met een licht pikante Spaanse saus, heerlijk bij de tapas!
15 M + 25 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
1 kg zoete aardappels
-
400 ml tomatenblokjes
-
scheutje olie
-
peper en zout
-
1 ui
-
2 tenen knoflook
-
1 theelepel paprikapoeder
-
Snuf cayennepeper
-
Snuf komijn
-
1 eetlepel crème fraîche
-
peterselie om te garneren
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes van ca 2 a 3 cm. Doe ze in een kom en besprenkel met een beetje olie en bestrooi met een beetje peper en zout. Schep goed door elkaar.
-
Verspreid de aardappeltjes over een bakplaat met bakpapier. Zet ze ca. 20 tot 25 min in de oven tot ze gaar zijn.
-
Snipper ondertussen de ui en knoflook. Fruit deze aan in een pannetje met een beetje olie. Voeg de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met paprikapoeder, cayennepeper (naar smaak), komijn, peper en zout. Doe de saus in een hittebestendige staafmixer en blend fijn, of houd hem grof als je dat lekker vind.
-
Doe de saus terug in het pannetje en roer de creme fraiche er door. Haal de aardappeltjes uit de oven en serveer met de bravas saus en wat verse peterselie.
Receptvideo
Heeft het gesmaakt?
87 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Tapas recepten