Ga naar de inhoud
Patatas bravas ovenschotel

Patatas bravas ovenschotel

Maak eens wat anders met dit recept voor een heerlijke patatas bravas ovenschotel. Met aardappels, paprika, lekkere kruiden en een (zelfgemaakte) bravas saus heb je dit in 20 minuutjes al in de oven staan.

20 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 500 gr aardappels ( vastkokend )
  • 1 rode ui
  • 2 puntpaprika’s
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 1 Snuf peper & zout
  • 1 Extra snuf chili naar smaak
  • 50 gr geraspte kaas
  • 175 gr gehakt ( vega )

Topping:

  • verse peterselie
  • Knoflooksaus
  • bravas saus ( kant en klaar of zelfgemaakt )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.


  2. Snijd de aardappels in grove stukken. Kook de aardappels in een pan met water en een snufje zout gedurende 15 minuten, totdat ze bijna gaar zijn. Giet ze af en laat ze even uitdampen.


  3. Voeg de tomatenpuree, gerookt paprikapoeder, peper, zout en eventueel extra chili toe aan de gekookte aardappels. Schep goed door.


  4. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt rul.


  5. Snipper de rode ui en snijd de puntpaprika’s in reepjes. Hak de knoflook fijn.


  6. Meng de kruidige aardappels met het gehakt, rode ui, knoflook en paprika.


    patatas bravas ovenschotel stap 1 patatas bravas ovenschotel stap 2 patatas bravas ovenschotel stap 3
  7. Doe het mengsel in een ovenschaal en zet ca 25 min in de oven. Haal halverwege uit de oven en schep een keer om. Bestrooi dan met geraspte kaas. Zet de schaal terug in de oven en bak nog de resterende tijd en tot de kaas gesmolten is.


  8. Haal de ovenschotel uit de oven en bestrooi met fijngehakte peterselie. Serveer met knoflooksaus en rode pittige rode saus als topping.


  9. Tip: Bewaar de ovenschotel afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen.


    In plaats van knoflooksaus kun je ook aioli nemen.