Zoete aardappel stoof

Deze zoete aardappel stoofschotel valt echt onder de categorie comfort food, maar ideaal voor doordeweeks of als meal prep maaltijd. Een heerlijke, voedzame en kruidige zoete aardappel stoof die helemaal plantaardig en glutenvrij is.

Hoofdgerecht 15 min + 35 min stoven

ingrediënten

voor 4 grote porties

Serveer met:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maak de ui, knoflooktenen en verse gember schoon en snijd allemaal fijn. Schil de zoete aardappels en snijd deze in blokjes.

  2. Zet een ruime pan op het vuur en verhit de olijfolie. Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak glazig, ongeveer 3-4 minuten.

  3. Voeg de specerijen en bak een paar minuten mee. Voeg de tomatenpuree en misopasta toe en mix het met de kruiden, ui, knoflook en gember. Doe er een scheut water bij om aanbranden te voorkomen.

  4. Doe de zoete aardappelblokjes in de pan en schep het er goed doorheen. Bak kort mee. Voeg daarna de tomatenblokjes en kokosmelk toe. Roer goed door en kruimel dan een groentebouillonblokje in de pan. Verlaag het vuur en laat 20 minuten sudderen met de deksel op de pan.

  5. Spoel de kikkererwten goed af en voeg deze toe. Doe ook de pindakaas erbij en roer alles goed door. Laat de curry daarna nog 5-10 minuten op een laag vuur sudderen en roer het regelmatig door.

  6. Proef en voeg naar smaak peper, zout en eventueel wat limoensap toe. Serveer de curry daarna meteen met rijst of naanbrood en garneer met fijngehakte pinda’s en/of peterselie/koriander.

Heeft het gesmaakt?
7 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Lenna Omrani

Mijn doel is genieten en het creëren van een gelukkig en gebalanceerd leven met als basis plantaardige producten. Dit zie je ook terug in al mijn vegan recepten.