Patatas bravas

De authentieke Spaanse patatas bravas aardappeltjes met een heerlijke zelfgemaakte patatas bravas saus. Makkelijk zelf thuis gemaakt met dit recept. 

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Patatas bravas saus:

Bereiding

Snijd de aardappels (eventueel schoongeboend in schil) in gelijke stukken van ca. 3 x 3 cm.

Kook ze ca. 7 minuten voor in een pan met water.

Laat ze goed uitlekken en bak ze vervolgens in een koekenpan met een flinke scheut olie.

Breng ze op smaak met een snuf peper, zout en paprikapoeder.

Maak ondertussen de patatas bravas saus; hak de sjalot heel fijn.

Verhit de olie in een pannetje. Voeg de knoflook en sjalot toe en fruit even aan.

Voeg het paprikapoeder toe en de tomatenpuree. Roer even door.

Giet dan de bouillon er beetje bij beetje bij.

Maak van de maïzena een dik papje door een klein beetje water toe te voegen. Giet het maïzenapapje bij de saus en blijf roeren met een garde tot deze is ingedikt.

Doe de aardappels in een schaal of meerdere schaaltjes. Schep de saus erop en bestrooi met verse peterselie.

Tip: gebruik voor een pikante saus pittig gerookte paprikapoeder of voeg een snufje chili toe. Ik gebruikte een combinatie van milde en pittige gerookte paprikapoeder.

1 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!