Rollade met sjalottensaus

Een feestelijke gekruide rollade met knoflook en laurier in een romige sjalottensaus

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 175 graden. Verwijder voorzichtig het netje van de rollade. Snijd met een schep met inkepingen aan de bovenzijde en steek hier wat plakjes knoflook, een blaadje laurier en wat tijm in. Bestrooi de rollade met wat peper en zout. Wikkel een aantal stukjes touw om de rollade zodat hij goed dicht blijft zitten. Verhit een pan en smelt de helft van de boter hierin. Bak de rollade rondom aan in ca. 5 minuten. Giet er een klein beetje water bij en zet de rollade ca. 40 minuten in de oven. Gebruik je een vleesthermometer houd dan een kerntemperatuur aan van ongeveer 65 graden.

 Hak ondertussen de sjalotten heel fijn. Haal het vlees er uit en wikkel in aluminiumfolie. Smelt de rest van de boter in het pannetje van de rollade en fruit de sjalotten aan. Giet hier de room bij en laat ietsjes indikken. Serveer de rollade in de sjalottensaus en snijd in plakken. Verwijder de blaadjes laurier en tijm. Lekker met wat aardappeltjes en groenten.

 Tip: heb je geen ovenvaste pan? Leg dan de rollade in een ovenschaal en maak de saus in een apart pannetje en gebruik als basis een beetje boter en voeg wat tijm en knoflook hier aan toe. Of bak de rollade in de pan i.p.v. oven, zorg dan wel dat er een deksel op zit en je deze regelmatig keert.

 Tip: ook lekker met dit basisrecept voor aardappelgratin

46 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.