Ga naar de inhoud
Rollade met sjalottensaus

Rollade met sjalottensaus

Een feestelijke gekruide rollade met knoflook en laurier in een romige sjalottensaus

25 M + 40 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 varkensfiletrollade ( 500 gr )
  • 1 grote teen knoflook
  • 4 blaadjes laurier
  • Paar takjes tijm
  • peper en zout
  • 50 gr boter
  • 2 sjalotten
  • 100 ml room
  • 100 ml water

Materialen

  • Ovenvaste pan
  • Rolladetouw

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Verwijder voorzichtig het netje van de rollade. Snijd met een schep met inkepingen aan de bovenzijde en steek hier wat plakjes knoflook, een blaadje laurier en wat tijm in. Bestrooi de rollade met wat peper en zout. Wikkel een aantal stukjes touw om de rollade zodat hij goed dicht blijft zitten. Verhit een pan en smelt de helft van de boter hierin. Bak de rollade rondom aan in ca. 5 minuten. Giet er een klein beetje water bij en zet de rollade ca. 40 minuten in de oven. Gebruik je een vleesthermometer houd dan een kerntemperatuur aan van ongeveer 65 graden.


  2. Hak ondertussen de sjalotten heel fijn. Haal het vlees er uit en wikkel in aluminiumfolie. Smelt de rest van de boter in het pannetje van de rollade en fruit de sjalotten aan. Giet hier de room bij en laat ietsjes indikken. Serveer de rollade in de sjalottensaus en snijd in plakken. Verwijder de blaadjes laurier en tijm. Lekker met wat aardappeltjes en groenten.


  3. Tip: heb je geen ovenvaste pan? Leg dan de rollade in een ovenschaal en maak de saus in een apart pannetje en gebruik als basis een beetje boter en voeg wat tijm en knoflook hier aan toe. Of bak de rollade in de pan i.p.v. oven, zorg dan wel dat er een deksel op zit en je deze regelmatig keert.


  4. Tip: ook lekker met dit basisrecept voor aardappelgratin