Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Traditionele aardappelgratin

Het basisrecept voor een perfecte en romige aardappelgratin zonder ei inclusief stap voor stap video

Ingrediënten
  • 1200 gr vastkokende aardappel (ongeschild)
  • 200 ml room
  • peper en zout
  • snuf nootmuskaat
  • 2 tenen knoflook
  • verse peterselie
  • 100 gr gruyere kaas (fijn geraspt)
  • Klont boter
Materialen
  • Ovenschaal
  • Mandoline of kaasschaaf

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Schil de aardappels en snijd met een mandoline of scherp mes in dunne plakjes (hoe dunner, hoe sneller gaar). Meng de room met peper, zout, nootmuskaat en pers de knoflook er bij. Voeg ongeveer de helft van de geraspte kaas toe. Meng dit goed door elkaar en vervolgens ook met de aardappelschijfjes er door. Doe dan alles in een ingevette ovenvorm. Bestrooi met de rest van de kaas en druppel er nog een beetje boter over. Bak de aardappelgratin in 50 minuten mooi bruin en gaar. Lekker bij een stukje vlees, vis of salade.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (32 stemmen)
Bewaar
E-mail
Print, by
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Perzik salade met krokante geitenkaas
Mexicaanse pastasalade met mais
Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Print met
×