Paddenstoelen ovenschotel met pasta

Heerlijke herfstige ovenschotel met pasta, paddenstoelen en spinazie in een romige kaassaus. Lekker met stukjes walnoot en gedroogde tomaatjes. 

Hoofdgerecht 20 min + 30 min oventijd

ingrediënten

voor 3 personen

Saus:

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Kook de pasta beetgaar.

  3. Snijd de paddenstoelen en champignons in plakjes.

  4. Hak de ui en knoflook fijn en fruit in een grote pan.

  5. Voeg de paddenstoelen en champignons toe en bak een paar minuten mee. Breng op smaak met peper, zout en tijm.

  6. Doe dan beetje bij beetje de spinazie bij de paddenstoelen en laat slinken.

  7. Maak dan de saus: smelt de boter in een steelpannetje.

  8. Roer dan met een garde de bloem erdoor en laat de roux een paar minuten bakken.

  9. Giet dan de bouillon erbij en blijf roeren met de garde.

  10. Als alles is opgenomen, roer je de room en geraspte kaas erdoor. Laat een paar minuutjes indikken.

  11. Schep de pasta door de gebakken groenten en paddenstoelen en voeg dan ook de saus toe. Schep alles door elkaar.

  12. Snijd de gedroogde tomaatjes in stukjes en hak de walnoten grof en schep deze als laatste door het pastamengsel.

  13. Doe alles in een ingevette ovenschaal en bestrooi de bovenzijde met de geraspte kaas. Bak de ovenschotel met paddenstoelen ca. 30 minuten in de oven.

  14. Liever niet vega? Vervang de tomaatjes dan door bijvoorbeeld gebakken spekjes of kip.

Heeft het gesmaakt?
41 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.