Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Trifle met lemon curd

Snel en makkelijk toetje van vanilleroom met koekjes en lemon curd.

Ingrediënten
  • 12 eetlepels zelfgemaakte lemon curd of kant en klaar
  • 250 ml slagroom
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 1 vanillestokje
  • 1 eetlepel suiker
  • 12 digestieve koekjes
  • 2 eetlepels pistachenootjes ongezouten
Benodigdheden
  • 6 glaasjes
  • mixer

Bereiding
Klop de slagroom lobbig en meng met de Griekse yoghurt en een eetlepel suiker. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg er uit. Mix dit ook door het roommengsel. Kruimel de koekjes en verdeel over de bodem van 6 glaasjes. Schep de vanilleroom er op.

Doe als laatste ca. 2 eetlepels van de lemoncurd er op. Hak de pistachenootjes grof en verdeel over de lemon curd trifle. Bewaar de toetjes zolang in de koelkast. Dit kan een dag van te voren maar houd er wel rekening mee dat de koekjes wat zacht kunnen worden.

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×