Ga naar de inhoud
Trifle met lemon curd

Trifle met lemon curd

Snel en makkelijk toetje van vanilleroom met koekjes en lemon curd.

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor porties

  • 12 eetlepels zelfgemaakte lemon curd of kant en klaar
  • 250 ml slagroom
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 1 vanillestokje
  • 1 eetlepel suiker
  • 12 digestieve koekjes
  • 2 eetlepels pistachenootjes ongezouten

Benodigdheden

  • 6 glaasjes
  • Mixer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Klop de slagroom lobbig en meng met de Griekse yoghurt en een eetlepel suiker. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg er uit. Mix dit ook door het roommengsel. Kruimel de koekjes en verdeel over de bodem van 6 glaasjes. Schep de vanilleroom er op.


    lemon curd trifle www.leukerecepten.nl lemon curd trifle www.leukerecepten.nl lemon curd trifle www.leukerecepten.nl lemon curd trifle www.leukerecepten.nl
  2. Doe als laatste ca. 2 eetlepels van de lemoncurd er op. Hak de pistachenootjes grof en verdeel over de lemon curd trifle. Bewaar de toetjes zolang in de koelkast. Dit kan een dag van te voren maar houd er wel rekening mee dat de koekjes wat zacht kunnen worden.