
Trifle met lemon curd
Snel en makkelijk toetje van vanilleroom met koekjes en lemon curd.
20 M
Ingrediƫnten: Trifle met lemon curd
Voor porties
-
12 eetlepels zelfgemaakte lemon curd of kant en klaar
-
250 ml slagroom
-
250 ml Griekse yoghurt
-
1 vanillestokje
-
1 eetlepel suiker
-
12 digestieve koekjes
-
2 eetlepels pistachenootjes ongezouten
Benodigdheden
-
6 glaasjes
-
Mixer
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Trifle met lemon curd
-
Klop de slagroom lobbig en meng met de Griekse yoghurt en een eetlepel suiker. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg er uit. Mix dit ook door het roommengsel. Kruimel de koekjes en verdeel over de bodem van 6 glaasjes. Schep de vanilleroom er op.
-
Doe als laatste ca. 2 eetlepels van de lemoncurd er op. Hak de pistachenootjes grof en verdeel over de lemon curd trifle. Bewaar de toetjes zolang in de koelkast. Dit kan een dag van te voren maar houd er wel rekening mee dat de koekjes wat zacht kunnen worden.
Heeft het gesmaakt?
406 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 420
- vet 28 gr
- verzadigd vet 15 gr
- koolhydraten 36 gr
- w.v. suikers 22 gr
- vezels 1.5 gr
- eiwit 5 gr
- zout 0.2 gr
Ook lekker