Lemon curd maken

Zelf je eigen lemon curd maken? Maak deze heerlijke lemon curd in slechts een kwartiertje met maar 5 ingrediënten. Lekker in een lemon meringue pie, een trifle of op een scone bijvoorbeeld.

Bijgerecht 15 min

ingrediënten

voor 1 potje

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Rasp de citroen met een fijne rasp. Snijd ze daarna doormidden en knijp het sap eruit en vang op.

  2. Klop de eieren (dooiers en eiwit) met de basterdsuiker en vanillesuiker los met een garde of mixer.

  3. Voeg de citroenrasp toe aan het eiermengsel en roer erdoor (wil je een helemaal gladde lemon curd dan kun je de rasp ook weglaten maar hij is wel lekkerder van smaak met rasp).

  4. Verwarm het citroensap met boter in een pannetje op het vuur.

  5. Giet dan het gesmolten botermengsel beetje bij beetje bij de losgeklopte eieren, maar niet te heet.

  6. Doe alles terug in de pan en verwarm en laat zachtjes al roerend indikken. Zet het vuur niet te hoog, anders brandt de lemon curd aan. Laat daarna afkoelen, dan dikt de lemon curd ook nog iets in.

  7. Bewaar de lemon curd in afgesloten potjes of bakjes in de koelkast tot maximaal 2 weken.

  8. Probeer ook deze recepten met lemon curd: citroen meringue in een glaasje of snelle tiramisu met lemon curd. Ook lekker op een scone.

Heeft het gesmaakt?
14 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!