Ga naar de inhoud
Snelle mini lemon meringue taartjes

Snelle mini lemon meringue taartjes

Heb je zin in heerlijke taartjes, maar geen tijd om een uitgebreid recept te maken? Dan is dit recept voor snelle mini lemon meringue taartjes iets voor jou! Met maar 4 ingrediënten heb je deze taartjes al in 15 minuutjes gemaakt.

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 6 gebak bodempjes ( Jos Poels )
  • 300 ml lemon curd ( kant en klaar of zelfgemaakt )
  • 2 eiwitten
  • 50 gr suiker

Benodigdheden

  • Crème brûlee brander

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de eiwitten in een kom en voeg de suiker toe. Mix dit helemaal stijf tot er mooie pieken ontstaan en je de kom ondersteboven kunt houden zonder dat het eiwitschuim eruit loopt of valt.


  2. Neem een gebaksbodempje en schep hier wat lemon curd op. Schep hier wat opgeklopt eiwit op. Je kunt ook met een spuitzak mooie toefjes maken.


    snelle lemon meringue taartjes stap 1 snelle lemon meringue taartjes stap 2 snelle lemon meringue taartjes stap 3
  3. Neem een brander en brand de pieken van het meringue schuim goudbruin.


  4. Serveer de snelle mini lemon meringue taartjes direct.


  5. Tip: je kunt de lemoncurd al van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Of koop hem kant en klaar.


  6. Maak de taartjes compleet met schuim niet meer dan 2 uur voor het serveren en zet ze niet in de koelkast maar juist op kamertemperatuur, anders wordt het schuim vochtig.


  7. Bekijk hier ook mijn meringue schuimpjes recept.