Snelle mini lemon meringue taartjes

Heb je zin in heerlijke taartjes, maar geen tijd om een uitgebreid recept te maken? Dan is dit recept voor snelle mini lemon meringue taartjes iets voor jou! Met maar 4 ingrediënten heb je deze taartjes al in 15 minuutjes gemaakt.

Bakrecept 15 min

ingrediënten

voor 6 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de eiwitten in een kom en voeg de suiker toe. Mix dit helemaal stijf tot er mooie pieken ontstaan en je de kom ondersteboven kunt houden zonder dat het eiwitschuim eruit loopt of valt.

  2. Neem een gebaksbodempje en schep hier wat lemon curd op. Schep hier wat opgeklopt eiwit op. Je kunt ook met een spuitzak mooie toefjes maken.

  3. Neem een brander en brand de pieken van het meringue schuim goudbruin.

  4. Serveer de snelle mini lemon meringue taartjes direct.

  5. Tip: je kunt de lemoncurd al van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Of koop hem kant en klaar.

  6. Maak de taartjes compleet met schuim niet meer dan 2 uur voor het serveren en zet ze niet in de koelkast maar juist op kamertemperatuur, anders wordt het schuim vochtig.

  7. Bekijk hier ook mijn meringue schuimpjes recept.

Heeft het gesmaakt?
3 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!