Varkenshaas met spek en appel

Makkelijk kerstrecept van malse varkenshaas in een krokant jasje van spek met appel uit de oven

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Meng de honing met mosterd en tijm en wrijf de varkenshaas hiermee in. Wikkel de ontbijtspek om de varkenshaas en verhit een koekenpan. Bak de varkenshaas ca. 5 minuten rondom aan tot het spek iets knapperig is. Leg dan in een ovenschaal.

 Snijd de appels in plakjes en bestrooi met een beetje kaneel. Verdeel de appel rondom het vlees. Zet de schaal nog 20-25 min in de oven afhankelijk van de dikte van de varkenshaas. Hij mag nog iets rose zijn van binnen maar wel gaar.

 Ook lekker met dit basisrecept voor aardappelgratin

243 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.