Ga naar de inhoud
Bananenbrood met appel en rozijnen

Bananenbrood met appel en rozijnen

Gezond tussendoortje van bananenbrood gemaakt met speltmeel met stukjes appel en rozijnen. Lekker, gezond en snel voorbereid.

20 M + 50 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor plakken

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 50 gr verse dadels
  • 200 gr speltmeel
  • 2 eetlepels honing
  • 3 eetlepels appelmoes ( zonder suiker )
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 appels
  • 1 handje rozijnen
  • 2 theelepels kaneel

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden.


  2. Doe de eieren, dadels (zonder pit), appelmoes, honing, kaneel en bananen in stukken in een keukenmachine. Mix tot een egaal papje.


  3. Voeg het speltmeel en bakpoeder toe en roer of mix er kort doorheen.


  4. Snijd de appel in kleine stukjes en meng door het beslag samen met de rozijnen.


  5. Vet een cakevorm in of bekleed met bakpapier. Voeg hier het beslag aan toe.


  6. Bak het bananenbrood met appel ongeveer 50 minuten in de oven tot hij gaar is.


  7. Ga je liever voor basic? Probeer dan dit basisrecept voor bananenbrood.


  8. Tip: check of de dadels zacht zijn? Zo niet, laat ze dan een half uurtje weken in heet water. Zo voorkom je dat je keukenmachine kapot gaat, doordat de dadels te hard/taai zijn om te mixen.