Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bananenbrood met appel en rozijnen

Gezond tussendoortje van bananenbrood gemaakt met speltmeel met stukjes appel en rozijnen

Ingrediënten
  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 50 gr verse dadels
  • 200 gr speltmeel
  • 2 eetlepels honing
  • 3 eetlepels appelmoes (zonder suiker)
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 appels
  • Handje rozijnen
  • 2 theelepels kaneel

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Doe de eieren, dadels (zonder pit), appelmoes, honing, kaneel en bananen in stukken in een keukenmachine. Mix tot een egaal papje. Voeg het speltmeel en bakpoeder toe en roer of mix er kort doorheen.

bananenbrood_appel_01.jpg
bananenbrood_appel_02.jpg
bananenbrood_appel_03.jpg
bananenbrood_appel_04.jpg

Snijd de appel in kleine stukjes en meng door het beslag samen met de rozijnen. Vet een cakevorm in of bekleed met bakpapier. Voeg hier het beslag aan toe. Bak het bananenbrood met appel ongeveer 50 minuten in de oven tot hij gaar is.

Beoordeling (51 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas
Cannelloni met spinazie en zalm