Bananenbrood met appel en rozijnen

Gezond tussendoortje van bananenbrood gemaakt met speltmeel met stukjes appel en rozijnen. Lekker, gezond en snel voorbereid.

Bakrecept 20 min + 50 min oventijd

ingrediënten

voor 12 plakken

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden.

  2. Doe de eieren, dadels (zonder pit), appelmoes, honing, kaneel en bananen in stukken in een keukenmachine. Mix tot een egaal papje.

  3. Voeg het speltmeel en bakpoeder toe en roer of mix er kort doorheen.

  4. Snijd de appel in kleine stukjes en meng door het beslag samen met de rozijnen.

  5. Vet een cakevorm in of bekleed met bakpapier. Voeg hier het beslag aan toe.

  6. Bak het bananenbrood met appel ongeveer 50 minuten in de oven tot hij gaar is.

  7. Ga je liever voor basic? Probeer dan dit basisrecept voor bananenbrood.

  8. Tip: check of de dadels zacht zijn? Zo niet, laat ze dan een half uurtje weken in heet water. Zo voorkom je dat je keukenmachine kapot gaat, doordat de dadels te hard/taai zijn om te mixen.

Heeft het gesmaakt?
226 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!