Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bananenbrood met appel en rozijnen

Gezond tussendoortje van bananenbrood gemaakt met speltmeel met stukjes appel en rozijnen

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: plakken

Bereiding

 Verwarm de oven op 180 graden. Doe de eieren, dadels (zonder pit), appelmoes, honing, kaneel en bananen in stukken in een keukenmachine. Mix tot een egaal papje. Voeg het speltmeel en bakpoeder toe en roer of mix er kort doorheen.

 Snijd de appel in kleine stukjes en meng door het beslag samen met de rozijnen. Vet een cakevorm in of bekleed met bakpapier. Voeg hier het beslag aan toe. Bak het bananenbrood met appel ongeveer 50 minuten in de oven tot hij gaar is.

 Ga je liever voor basic, probeer dan dit basisrecept voor bananenbrood.

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×