Bananenbrood met appel en rozijnen

Gezond tussendoortje van bananenbrood gemaakt met speltmeel met stukjes appel en rozijnen

Bakrecept 20 min + 50 min oventijd

ingrediënten

voor 10 plakken

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Doe de eieren, dadels (zonder pit), appelmoes, honing, kaneel en bananen in stukken in een keukenmachine. Mix tot een egaal papje. Voeg het speltmeel en bakpoeder toe en roer of mix er kort doorheen.

  2. Snijd de appel in kleine stukjes en meng door het beslag samen met de rozijnen. Vet een cakevorm in of bekleed met bakpapier. Voeg hier het beslag aan toe. Bak het bananenbrood met appel ongeveer 50 minuten in de oven tot hij gaar is.

  3. Ga je liever voor basic, probeer dan dit basisrecept voor bananenbrood.

Heeft het gesmaakt?
207 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Uit onze shop