Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bananenbrood met appel en rozijnen

Gezond tussendoortje van bananenbrood gemaakt met speltmeel met stukjes appel en rozijnen

Ingrediënten
  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 50 gr verse dadels
  • 200 gr speltmeel
  • 2 eetlepels honing
  • 3 eetlepels appelmoes (zonder suiker)
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 appels
  • Handje rozijnen
  • 2 theelepels kaneel

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Doe de eieren, dadels (zonder pit), appelmoes, honing, kaneel en bananen in stukken in een keukenmachine. Mix tot een egaal papje. Voeg het speltmeel en bakpoeder toe en roer of mix er kort doorheen.

Snijd de appel in kleine stukjes en meng door het beslag samen met de rozijnen. Vet een cakevorm in of bekleed met bakpapier. Voeg hier het beslag aan toe. Bak het bananenbrood met appel ongeveer 50 minuten in de oven tot hij gaar is.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×