Appel pannenkoekjes

Probeer ook eens dit eenvoudige recept voor appel pannenkoekjes. Met een aantal basisingrediënten heb je deze leuke pannenkoekjes zo gemaakt. Lekker als ontbijt, lunch of tussendoor.

Lunch recept 25 min

ingrediënten

voor 14 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de bloem, zout, bakpoeder en het kaneel in een kom en meng kort door elkaar. Voeg de eieren en de melk toe en meng dit tot een dik beslag.

  2. Was de appels. Verwijder het klokhuis uit de appels met een appelboor. Snijd daarna de appels in plakken van ongeveer 0.5 cm dik.

  3. Haal de appels door het beslag en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn. Verwarm een beetje boter in de pan en bak de appelpannenkoekjes tot ze mooi goudbruin zijn.

  4. Serveer de appelpannenkoekjes op een bord en bestrooi nog met wat poedersuiker.

  5. Tips: als je geen appelboor hebt kun je ook eerst plakken snijden en daarna het klokhuis uit het midden van de plakken snijden. Je kunt de appels eventueel eerst schillen.


    Ook leuk om met kinderen te maken.

Heeft het gesmaakt?
31 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Nienke Vinkenvleugel

Ik hou van lekker eten, maar als ik kook of bak wil ik wel graag dat het naast lekker ook makkelijk, snel en gezond is met ingrediënten die ik vaak in huis heb. Dat zie je ook vaak terug in mijn recepten.