Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zoete aardappel sandwich met zalm

Gezond lunchen kan perfect met deze sandwich van zoete aardappel belegd met met gerookte zalm met romige roomkaas.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: persoon

Bereiding

 Snijd plakken van ongeveer 1 cm dik van de zoete aardappel. Smeer deze in aan beide kanten met een beetje zonnebloem olie, peper en zout. Grill in een grillpan, grillijzer of bak in de koekenpan tot de plakjes gaar zijn en goudbruin.

 Smeer een eetlepel roomkaas op een plak zoete aardappel, leg een handje spinazie er bovenop en daarop de zalmplakjes. Verdeel de uienringen over de zalm, leg een handje afalfa erop en maar af met kappertjes.

 Om de sandwich af te maken leg je het tweede plakje zoete aardappel er bovenop.

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

×