Zoete aardappel sandwich met zalm

Gezond lunchen kan perfect met deze sandwich van zoete aardappel belegd met met gerookte zalm met romige roomkaas.

Lunch recept 15 min

ingrediënten

voor 1 persoon

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd plakken van ongeveer 1 cm dik van de zoete aardappel. Smeer deze in aan beide kanten met een beetje zonnebloem olie, peper en zout. Grill in een grillpan, grillijzer of bak in de koekenpan tot de plakjes gaar zijn en goudbruin.

  2. Smeer een eetlepel roomkaas op een plak zoete aardappel, leg een handje spinazie er bovenop en daarop de zalmplakjes. Verdeel de uienringen over de zalm, leg een handje afalfa erop en maar af met kappertjes.

  3. Om de sandwich af te maken leg je het tweede plakje zoete aardappel er bovenop.

  4. Dit recept is gemaakt door Jaimy

Heeft het gesmaakt?
11 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.