Zoete aardappel nacho’s
Deze gezondere versie van nacho’s gemaakt van krokant gebakken zoete aardappel uit de oven met een topping van maïs, guacamole en rode ui is lekker als hapje maar ook als lunch.
20 M + 15 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
4 zoete aardappels ( middelgroot )
-
2 eetlepels zonnebloemolie
-
1 paprika
-
1 rode ui
-
5 eetlepels maïs ( uit blik )
-
100 gr kidneybonen
-
1 bosui
-
1 handje geraspte kaas
-
125 ml zure room
-
Guacamole om erbij te serveren
-
Optioneel: koriander of peterselie
Benodigdheden
-
Mandoline of kaasschaaf
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de (ongeschilde maar gewassen) zoete aardappel in dunne plakjes met een mandoline of kaasschaaf. Leg ze op een ovenrooster en besmeer ze met een dun laagje olie. Bak ze 10 minuten. Je zult dit misschien 2 of 3 x moeten herhalen omdat de plakjes niet allemaal op 1 rooster passen.
-
Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes en snipper de rode ui. Laat de maïs en bonen goed uitlekken. Snijd de bosui in ringetjes.
-
Laat de plakjes zoete aardappel een paar minuten afkoelen. Verwarm de oven naar 220 graden of zet de grill aan. Doe de plakjes zoete aardappel in een ovenschaal. Bestrooi met blokjes paprika, rode ui, bonen, maïs en bosui. Schep er hoopjes zure room op en bestrooi vervolgens met kaas en gratineer 5 minuten in de oven.
-
Serveer de zoete aardappel nacho’s met guacamole en garneer eventueel met koriander of peterselie.
Heeft het gesmaakt?
7 stemmen
Ook lekker