
Marmercake
Simpel recept voor een lekkere luchtige vanille cake met een swirl van chocolade inclusief stap voor stap foto's
25 M + 1 U oventijd
Ingrediƫnten
Voor plakken
-
240 gr suiker
-
240 gr boter ( + om in te vetten )
-
280 gr zelfrijzend bakmeel
-
1 zakje vanille suiker
-
Snuf zout
-
4 grote eieren
-
4 eetlepels cacao
-
2 eetlepels melk
Benodigdheden
-
Mixer
-
Cakevorm van ca. 30 cm
-
Bakpapier
-
Zeef
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 175 graden. Mix de suiker met de vanillesuiker en boter romig. Mix een voor een de eieren er door. Zeef het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout er bij. Spatel of mix nog een keer goed door.
-
Doe dan ongeveer 60% van het mengsel in een andere kom. Zeef bij de andere 40% het cacao poeder en spatel de melk er door. Je hebt nu een licht en donker beslag. Vet een bakvorm goed in en leg eventueel een velletje bakpapier op de bodem, hierdoor gaat hij er makkelijker uit. Doe de heft van het lichte mengsel in de vorm en strijk uit. Voeg dan het donkere beslag er op en dek af met een laag licht beslag.
-
Ga dan met een mes door het beslag en maak draaiende bewegingen. Hoe langer je dit doet hoe meer swirls maar doe dit niet lang want anders mengt het donkere en lichte beslag te veel door elkaar. Zet de marmercake ca. 60 minuten in de oven tot hij mooi gerezen en gaar is.
-
Tip: zorg dat alle ingrediƫnten op dezelfde temperatuur zijn en voeg ze beetje bij beetje toe om schiften te voorkomen.
Heeft het gesmaakt?
372 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 384
- vet 22 gr
- verzadigd vet 13 gr
- koolhydraten 43 gr
- w.v. suikers 27 gr
- vezels 1.2 gr
- eiwit 5 gr
- zout 0.3 gr
Ook lekker