
Chocoladecake
Superlekker en snel basisrecept voor een heerlijke zachte chocoladecake met kleine stukjes echte chocolade.
20 M + 1 U oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
280 gr zelfrijzend bakmeel
-
1 zakje vanille suiker
-
240 gr suiker
-
240 gr boter ( + extra om in te vetten )
-
Snuf zout
-
4 grote eieren
-
40 gr cacao poeder
-
4 eetlepels melk ( plantaardig )
-
75 gr pure chocolade
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 175° graden.
-
Mix de suiker met de vanillesuiker en boter romig.
-
Mix een voor een de eieren erdoor.
-
Zeef het zelfrijzend bakmeel, cacao met een snufje zout erbij.
-
Spatel de melk erdoor en mix nog een keer kort maar goed door.
-
Hak de chocolade in kleine stukjes en schep deze als laatste door het beslag.
-
Vet een bakvorm goed in en leg eventueel een velletje bakpapier op de bodem. Hierdoor gaat hij er makkelijker uit.
-
Doe het beslag in de vorm en strijk iets glad.
-
Zet de chocoladecake ca. 60 minuten in de oven tot hij mooi gerezen en gaar is. Controleer dit met een satƩprikker.
Heeft het gesmaakt?
85 stemmen
Ook lekker