Ga naar de inhoud
Chocoladecake

Chocoladecake

Superlekker en snel basisrecept voor een heerlijke zachte chocoladecake met kleine stukjes echte chocolade.

20 M + 1 U oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor personen

  • 280 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanille suiker
  • 240 gr suiker
  • 240 gr boter ( + extra om in te vetten )
  • Snuf zout
  • 4 grote eieren
  • 40 gr cacao poeder
  • 4 eetlepels melk ( plantaardig )
  • 75 gr pure chocolade

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175° graden.


  2. Mix de suiker met de vanillesuiker en boter romig.


  3. Mix een voor een de eieren erdoor.


  4. Zeef het zelfrijzend bakmeel, cacao met een snufje zout erbij.


  5. Spatel de melk erdoor en mix nog een keer kort maar goed door.


  6. Hak de chocolade in kleine stukjes en schep deze als laatste door het beslag.


  7. Vet een bakvorm goed in en leg eventueel een velletje bakpapier op de bodem. Hierdoor gaat hij er makkelijker uit.


  8. Doe het beslag in de vorm en strijk iets glad.


  9. Zet de chocoladecake ca. 60 minuten in de oven tot hij mooi gerezen en gaar is. Controleer dit met een satéprikker.