Chocoladecake
Superlekker en snel basisrecept voor een heerlijke zachte chocoladecake met kleine stukjes echte chocolade.
20 M + 1 U oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
280 gr zelfrijzend bakmeel
-
1 zakje vanille suiker
-
240 gr suiker
-
240 gr boter ( + extra om in te vetten )
-
Snuf zout
-
4 grote eieren
-
40 gr cacao poeder
-
4 eetlepels melk ( plantaardig )
-
75 gr pure chocolade
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 175° graden.
-
Mix de suiker met de vanillesuiker en boter romig.
-
Mix een voor een de eieren erdoor.
-
Zeef het zelfrijzend bakmeel, cacao met een snufje zout erbij.
-
Spatel de melk erdoor en mix nog een keer kort maar goed door.
-
Hak de chocolade in kleine stukjes en schep deze als laatste door het beslag.
-
Vet een bakvorm goed in en leg eventueel een velletje bakpapier op de bodem. Hierdoor gaat hij er makkelijker uit.
-
Doe het beslag in de vorm en strijk iets glad.
-
Zet de chocoladecake ca. 60 minuten in de oven tot hij mooi gerezen en gaar is. Controleer dit met een satéprikker.
Heeft het gesmaakt?
84 stemmen
Bedankt voor je stem!
Ook lekker
3x lekkere Cake recepten