Bakrecepten

Bakrecepten

Makkelijke en lekkere bakrecepten om zelf thuis te bakken, van taarten tot cakes en brownies tot koekjes. Of ga voor wafels of muffins! Gebak en taartjes zijn niet alleen lekker maar ook super leuk om zelf te maken. Verras je gasten op je feestje eens met zelfgemaakte cheesecake, sinaasappeltaart of kruimelkoek. Of leef je uit op zondagmiddag in de keuken met de kinderen en maak de lekkertse muffins, brownies of een appel-kaneel cake. Kortom doe hier je inspiratie op voor de lekkerste bakrecepten.

Lactosevrije kwarktaart
  • Bakrecept
  • 15 min + 4 uur
  • 10 personen
  • **

Een heerlijke kwarktaart, maar dan lactosevrij en met een knapperige bodem van speculoos koekjes.

Aardbeientaartjes
  • Nagerecht
  • 40 min + 20 min oventijd
  • 10 stuks
  • **

Prachtige en lekkere aardbeien tartelettes met een krokante bodem, een frisse citroen roomvulling en een topping van verse aardbeien.

Lactosevrij bananenbrood met walnoten
  • Bakrecept
  • 15 min + 45 min
  • 10 stuks
  • **

Een heerlijk voedzaam lactosevrij bananenbrood met walnoten en dadels. Makkelijk te bereiden zonder mixer.

Nougatine ijstaart met schuimpjes
  • Bakrecept
  • 30 min + 4 uur vriestijd
  • 12 personen
  • **

Met maar een paar ingrediënten maak je dit lekkere dessert met koekjesbodem en een romige topping van meringue schuimpjes en nougatine

Oranje bladerdeeg kroontjes met abrikoosjes
  • Hapjes en snacks
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 16 stuks
  • **

Lekkere oranje bladerdeeg gebakjes in de vorm van kroontje met custard en abrikoosjes.

Lemon bars
  • Bakrecept
  • 10 min + 1 uur 5 min oventijd
  • 9 stuks
  • *

Lekkere frisse citroen repen met een brosse bodem en een zachte fruitige topping van citroen.

Fudge met paaseitjes
  • Bakrecept
  • 15 min + 2 uur afkoelen
  • 6-8 stuks
  • *

Een heerlijke traktatie; fudge versiert met paaseitjes, paaskoeken en paashaasjes. Extra lekker door de combinatie van witte en melkchocolade.

Paas cupcakes met chocolade eitjes
  • Bakrecept
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 8 stuks
  • **

Lekkere luchtige cakejes met een chocolade toef van botercrème gedecoreerd met paaseitjes. Leuk voor de paasbrunch!

Sinaasappeltaart
  • Bakrecept
  • 30 min ten + 40 min oventijd
  • 12 porties
  • **

Heerlijke sinaasappelcake met een vulling en topping van romige sinaasappelbotercrème en schijfjes sinaasappel.

Sinaasappelcake met gember
  • Bakrecept
  • 20 min + 50 min oventijd + 15 min afkoeltijd
  • 10 tot 12 personen
  • **

Een heerlijke zachte cake met de uitgesproken smaken van sinaasappel, gember en rozemarijn. Lekker met gemberglazuur.

Macadamia koeken met salted caramel
  • Bakrecept
  • 20 min + 15 min oventijd + 30 min
  • 10 stuks
  • **

Lekkere grote koeken met stukjes gezouten macadamianoten en stukjes zoete fudge die een heerlijke smaakexplosie geven in je mond.

Blondies met lavendel
  • Bakrecept
  • 20 min + 50 min oventijd + 5 min afkoelen
  • 12 stuks
  • **

Witte chocolade blondies met het verrassende ingrediënt lavendel. Proef de lente in deze crunchy én chewy blondies.

Appel-notentaart
  • Bakrecept
  • 40 min + 50 min oventijd
  • 6-8 personen
  • **

Heerlijk taartje met een vulling van appel en een krokante topping van noten.

Vegan chocoladetaart
  • Bakrecept
  • 30 min + 35 min oventijd + 45 min afkoelen
  • 10 stukken
  • **

Een heerlijke en makkelijk te maken chocoladetaart met een lekker romige topping die helemaal vegan is.

Baklava
  • Nagerecht
  • 30 min + 35 min oventijd
  • 12 stuks
  • ***

Een makkelijk recept voor heerlijke baklava van knapperig filodeeg met een vulling van walnoten en pistache met een vleugje sinaasappel.

De perfecte appeltaart
  • Bakrecept
  • 1 uur 30 min + 1 uur 20 min oventijd
  • 10 personen
  • **

Met dit recept bak je een klassieke appeltaart met een krokante korst en een stevige en licht zoete vulling van appel, en je snijd er perfecte stukken van. Inclusief een handige video.

Havermoutkoekjes
  • Bakrecept
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 12 stuks
  • **

Deze koekjes op basis van havermout zijn lekker knapperig aan de buitenkant en iets zacht van binnen en bovendien voedzaam en natuurlijk gezoet.

Red velvet koekjes
  • Bakrecept
  • 30 min + 15 min oventijd + 30 min koeltijd
  • 24 stuks
  • **

Deze red velvet koekjes zijn lekker krokant van buiten en zacht van binnen. Heerlijk gecombineerd met witte chocolade.

Valentijn tompouce
  • Nagerecht
  • 30 min + 20 min oventijd + 5 min afkoeltijd
  • 2 personen
  • **

Een romantisch gebakje of dessert van knapperig bladerdeeg in hartvorm met roze slagroom en aardbeien. Voor een onvergetelijk moment.

Klassieke New York cheesecake
  • Bakrecept
  • 40 min + 50 min oventijd + 6 uur opstijftijd
  • 10 stuks
  • ***

Het perfecte basisrecept voor de klassieke New York cheesecake met een romige vulling en krokante bodem van Bastogne, inclusief handige tips!

Kruidnoten crumble
  • Bakrecept
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2 stuks
  • **

Heerlijk toetje of gebak voor rond Sinterklaas van appel en stoofpeer onder een krokant laagje van speculaas en kruidnoten crumble.

Glutenvrije en lactosevrije boterkoek
  • Bakrecept
  • 10 min + 30 min + 10 min
  • 9 stuks
  • **

Een heerlijke glutenvrije en lactosevrije variant op de Hollandse boterkoek. Lekker bij de koffie of thee.

S’mores taart met chocolade en marshmallows
  • Bakrecept
  • 35 min + 10 min oventijd + 3 uur opstijven
  • 8 personen
  • **

Een makkelijke taart gemaakt van maar 7 ingrediënten met een krokante koekjesbodem gevuld met een romige chocoladevulling en marshmallows on top.

Gezonde rocky road
  • Tussendoortjes
  • 10 min + 1 uur 30 min
  • 9 stukken
  • **

Gezonder snacken? Maak deze gezonde rocky road met pure chocolade, gedroogde mango, kokos en gepofte quinoa.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!