Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Vegetarisch

Lekkere en complete vegetarische recepten. Vlees kun je prima vervangen en er zijn genoeg heerlijke gerechten te bedenken met groenten, peulvruchten, noten, kaas en tofu. Bijvoorbeeld pasta met groenten en geitenkaas, broodje falafel, risotto met gorgonzola en noedels met tofu.

Courgette caprese

  • Bijgerecht
  • 15 min + 25 oventijd
  • 4 stuks
  • **

Gezonde en koolhydraatarme lunch of bijgerecht van gevulde courgette met mozzarella en tomaat.

Teriyakisaus

  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 150 ml
  • *

Zelf deze Japanse teriyakisaus maken is niet moeilijk en is heerlijk vlees en/of groenten

Mini flammkuchen met appel en geitenkaas

  • Hapjes
  • 30 min + 15 oventijd + 1 uur rijzen
  • 8 stuks
  • **

Deze kleine flammkuchen, of te wel tarte flambee, met krokante bodem en topping van appel en geitenkaas is lekker als borrelsnack.

Risotto met courgette en basilicum

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Een lekkere vegetarische maaltijd van smeuïge risottorijst met courgette

Rode uiensoep

  • Voorgerecht
  • 55 min
  • 4 personen
  • **

Variant op de Franse uiensoep met rode uien en daardoor een tikje zoeter

Pizza vegetariana

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 oventijd
  • 2 stuks
  • **

Vegetarische pizza met lekker veel groenten en verse basilicum

Taco’s met bloemkool

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 oventijd
  • 8 stuks
  • **

Vegetarisch gerecht van knapperige taco’s gevuld met geroosterde bloemkool in romige saus

Marokkaanse stamppot

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 a 3 personen
  • **

Kruidige stamppot met ras el hanout kruiden van wortel, aardappel en kikkererwten

Hartjes salade met munt dressing

  • Lunch
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Verwen je liefje met Valentijn met deze lekkere hartjes salade met mozzarella en komkommer als lunch

Champignon Burgers

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijke zelfgemaakte champignon burgers met Parmezaanse paas, pijnboompitjes en rucola op een bagel.

Gevulde champignons met kerrie

  • Hapjes
  • 10 min + 20 oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijke hartige champignons met een romige vulling van prei, kerrie en oude kaas. Lekker voor bij de borrel.

Ei Wrap met Hüttenkäse

  • Lunch
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Een gezond lunchgerecht van omelet met pannenstoelen, zongedroogde tomaat en Hüttenkäse.

Zoete aardappel toastjes met ricotta en peer

  • Hapjes
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 12-15 stuks
  • *

Deze gezonde hapjes zijn een verrassende variant op de klassieke toastjes

Paprika risotto met gebakken geitenkaas

  • Hoofdgerecht
  • 55 min
  • 2 - 3 personen
  • **

Heerlijk vegetarisch gerecht van smeuïge risotto met krokant gebakken geitenkaas

Griekse quesadilla's

  • Lunch
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Vegetarische krokante wraps met een zelfgemaakte yoghurt-knoflooksaus, geïnspireerd op de Griekse keuken

Aardappelrösti pizza

  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 35 oventijd
  • 1 pizza
  • **

Pizza zonder deeg maar met een lekkere bodem van geraspte aardappel

Broccoli-spinaziesoep met broodcroutons

  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 5-6 personen
  • *

Snelle soep boordevol groene groenten met een vleugje kokos en zelfgemaakte croutons.

Marokkaanse groentestoof

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3 - 4 personen
  • **

Vegetarisch en snel stoofpannetje van groenten geserveerd met couscous en feta

Oreo pannenkoeken

  • Lunch
  • 45 min
  • 8 stuks a 16 cm
  • **

Deze heerlijke pannenkoeken met stukjes Oreo koekjes moet je een keer proberen!

Vegetarisch gehakt burger

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 3 personen
  • **

Deze burger van vegetarisch gehakt is helemaal geschikt voor een vegetarische maaltijd en lijkt precies op een normale hamburger.

Pastaschotel met bloemkool

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 10 oventijd
  • 2 - 3 personen
  • **

Romige pasta uit de oven met bloemkool en een lekker korstje van cashewnoten

Wortel spread

  • Lunch
  • 5 min + 35 oventijd + 30 wachten
  • 10 crackers
  • **

Een heerlijk broodsmeersel met geroosterde wortel om aan je dagelijkse portie groenten te komen.

Quinoa lunch salade

  • Lunch
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Deze groene salade met noten, groenten en verse kruiden is helemaal geschikt als gezonde lunch.

Salade met gevulde puntpaprika

  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 20 oventijd
  • 4 personen
  • **

Lichte maaltijdsalade van gevulde puntpaprika met mozzarella op bedje van sla en pasta

Aardappeltorentjes

  • Bijgerecht
  • 20 min + 25 oventijd
  • 6 stuks
  • **

Feestelijke torentjes van aardappelschijfjes met een zure creme en waterkers

1 2 3 ... 20 Volgende Alles weergeven

Gezonde recepten

Makkelijke en gezonde recepten voor een fit en gezond leven. Deze gerechten bevatten veel fruit, groenten, proteïne, vezels, vetarm vlees en veel vitamine. Verantwoorde recepten die vooral ook heel erg lekker zijn.

Kip teriyaki met peultjes
Ontbijtkoekjes met abrikoos
Courgette caprese
Appeltaart overnight oats
Kip kiev quesadilla’s