Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Vegetarisch

Lekkere en complete vegetarische recepten. Vlees kun je prima vervangen en er zijn genoeg heerlijke gerechten te bedenken met groenten, peulvruchten, noten, kaas en tofu. Bijvoorbeeld pasta met groenten en geitenkaas, broodje falafel, risotto met gorgonzola en noedels met tofu.

Mallorcaanse tumbet

  • Bijgerecht
  • 45 min + 25 oventijd
  • 6 personen
  • **

Vegetarische ovenschotel uit Mallorca met laagjes van gegrilde groenten en aardappeltjes in tomatensaus

Patatas bravas van zoete aardappel

  • Bijgerecht
  • 15 min + 25 oventijd
  • 4 personen
  • **

Geroosterde zoete aardappel met een licht pikante Spaanse saus, heerlijk bij de tapas!

Pasta met paprikasaus

  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • **

Tagliatelle in een romige saus van gegrilde paprika en kaas, een makkelijk en lekker vegetarisch recept!

Indiase dahl met spinazie

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Dahl is een Indiaas gerecht gemaakt van linzen, in dit geval rode linzen. Een bron van eiwitten en dus enorm geschikt als vegetarisch gerecht samen met spinazie geserveerd met naanbrood.

Vegetarische ei muffins

  • Hapjes
  • 10 min + 30 min
  • 6 muffins
  • **

Deze gezonde, vegetarische ei muffins met geitenkaas zijn geschikt als tussendoortje of als gezonde lunch voor onderweg.

Aardappelbrood met ui en tijm

  • Hapjes
  • 30 min + 1 uur rijzen + 40 min oventijd
  • 1 brood
  • **

Heerlijk hartig brood op basis van aardappel en bloem. Lekker bij de borrel of een plakje als lunch.

Indiase wortelsoep

  • Lunch
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Kruidige soep van wortel met een vleugje kokos en komijn.

Wortelwrap met falafel

  • Lunch
  • 20 min
  • 2 wraps
  • **

Een vegetarische wrap vol met groenten en balletjes falafel voor een gezonde lunch. Deze wrap is zowel warm als koud lekker.

Lente stamppot met rucola

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Een stamppotje met rucola en tomaat dat lekker smaakt in de winter maar ook in de lente

Sambal goreng telor met boontjes

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • **

Indonesisch gerecht van gekookte eieren in een licht pittige saus met sperziebonen

Groenteburger met gegrilde zoete aardappel

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 stuks
  • **

Een vegetarisch broodje met groenteburger, gegrilde zoete aardappel en geitenkaas, een top combi !

Groene smoothie met pistache

  • Lunch
  • 5 min
  • 2 smoothies
  • *

Een frisse en gezonde smoothie met een vleugje pistache, lekker om de dag mee te starten.

Zigeunersaus

  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 1 portie
  • **

Lekkere zelfgemaakte licht pittige zigeunersaus met paprika en augurk

Frittata met groene asperges

  • Lunch
  • 20 min + 15 oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Lekkere omelet uit de oven met groenten en geitenkaas, lekker als lunch!

Spiraal taart met brie

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 35 min
  • 2 personen
  • ***

Deze hartige taart met brie is niet alleen prachtig om te zien, maar ook erg lekker en vol met groenten.

Plaattaart met asperges

  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke vegetarische plaattaart met witte asperges in combinatie met gekookt ei en geitenkaas.

Gevulde eieren met avocado

  • Hapjes
  • 20 min
  • 8 porties
  • **

Een klassiek borrelhapje met een moderne twist van avocado.

Carrot cake pancakes

  • Lunch
  • 50 min
  • 18 stuks
  • **

Zoete pannenkoekjes met wortel en walnoot en een topping van kwark.

Broccolisoep in broodhaasje

  • Lunch
  • 40 min
  • 4 stuks
  • **

Soep in een broodje in de vorm van een paashaas, lekker en leuk voor de paasbrunch

Broodjes met gezonde eiersalade

  • Lunch
  • 10 min + 12 min kooktijd
  • 4 broodjes
  • *

Deze eiersalade maak je met avocado in plaats van mayonaise; een stuk gezonder en toch lekker romig!

Zelfgemaakte sambal

  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 1 potje
  • *

Pittig mengsel op basis van rode pepers op smaak gebracht met gember, knoflook en ketjap

Mini spinazie feta quiches

  • Hapjes
  • 30 min + 30 oventijd
  • 15 stuks
  • **

Lekker borrelhapje op een feestje of voor bij de lunch van knapperig bladerdeeg gevuld met romige spinazie en feta kaas

Tomatensoep met kaastortellini

  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Verse tomatensoep met gevulde pasta en basilicumblaadjes

Couscous met perzik en falafel

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Frisse vegetarische couscous salade met munt, perzik en falafel balletjes

Beschuit met hummus en avocado roos

  • Lunch
  • 15 min
  • 2 personen
  • **

Ontbijt of lunch is nog lekkerder wanneer er een mooie avocado roos op ligt.

1 2 3 ... 21 Volgende Alles weergeven

BBQ recepten

Maak met de recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

Mexicaanse kip spiesjes met avocadodip
Burger met watermeloensalsa
Yakitori
Spicy pizza diavola
Oosterse biefstuk spies met mango