Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vegetarische recepten

Vegetarische recepten

De lekkerste vegetarische recepten op een rijtje zonder vlees die tevens geen ingewikkelde ingredienten bevatten en makkelijk te bereiden zijn. Perfect voor vegetariërs of voor als je een dagje geen vlees wil eten. Bijvoorbeeld pasta met groenten en geitenkaas, broodje falafel, risotto met courgette en noedels met tofu.

Populair

Ratatouille ovenschotel met aardappelschijfjes
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min
  • 2 a 3 personen
  • **

Heerlijke groenteschotel met een laag verse ratatouille groentestoof afgedekt met een laag aardappelschijfjes en kaas

Romige spaghetti met zoete aardappelsaus
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 3 a 4 personen
  • **

Lekkere vegetarische pasta met een romige saus van geroosterde zoete aardappel met spinazie en een bite van pijnboompitten

Mexicaanse nacho's uit de oven
  • Hapjes
  • 15 min + 5 min grill of oven
  • 4 personen
  • *

Makkelijke hartige snack van nacho chips met tomaat, avocado en mais onder lekker veel gegratineerd kaas, een topper of elk feestje!

Minestronesoep
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Deze lekkere Italiaanse maaltijdsoep is gevuld met veel verschillende groenten, pasta en bonen

Krokante pompoen uit de oven
  • Bijgerecht
  • 25 min + 15 min oventijd
  • 20 stuks
  • *

Deze plakjes pompoen uit de oven met een krokant laagje met Parmezaanse kaas is lekker als snack of bijgerechtje

Curry met spruitjes
  • Hoofdgerecht
  • 2-3 personen
  • 40 minuten
  • *

Spruitjes in een romige currysaus met blokjes zoete aardappel geserveerd met rijst, een lekker en voedzaam vegetarisch gerecht

Halloween mini pizza’s met spin
  • Hapjes
  • 30 min + 20 min oventijd
  • 15 stuks
  • **

Deze griezelige mini pizza’s met een olijf als spin zijn een perfecte hartige snack voor Halloween, durf jij hem op te eten?

Hollandse ovenschotel met bloemkool
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min
  • 3-4 personen
  • **

Krieltjes, bloemkool en spekjes in een romige saus met een vleugje mosterd gegratineerd met kaas in de oven, dat klinkt fantastisch toch!

Pompoenstamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Deze stamppot heeft een heerlijk herfstig tintje, doordat het gemaakt is met pompoen en is op smaak gebracht met salie en geitenkaas

Pasteitjes met champignons
  • Voorgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Lekkere herfstige potjes uit de de oven met een romig mengsel met champignons en een knapperig dakje van bladerdeeg.

Plaattaart met rode biet
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Heerlijke vegetarische plaattaart van bladerdeeg met plakjes rode biet, walnoten en mozzarella. Een lekkere en makkelijke maaltijd!

Gevulde portobello’s met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 4 stuks
  • **

Grote gevulde champignons met een vegetarische vulling van spinazie en geitenkaas, lekker en voedzaam!

Linzensoep
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 6 personen
  • **

Gezond en voedzaam! Een makkelijk basisrecept voor een goed vullende kruidige linzensoep op basis van wortel, linzen en bleekselderij.

Vegetarische preitaart
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een super lekkere hartige taart met prei, champignons en oude kaas die makkelijk te maken is, perfect als avondmaaltijd of lunch!

Recept zelfgemaakte falafel
  • Bijgerecht
  • 30 min + opstijven koelkast
  • 12-15 falafelballetjes
  • **

Hoe maak je falafel? Met dit makkelijke recept maak je lekkere krokante falafel balletjes gemaakt van een kruidig kikkererwten mengsel

Ratatouille
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijke traditionele Franse groentestoof met o.a. courgette, aubergine en paprika, in 30 minuten klaar en bovendien koolhydraatarm!

Frittata basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze makkelijke basis frittata is vegetarisch, koolhydraatarm en je kunt hem in de oven of op het fornuis maken

Pompoensoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 3 - 4 personen
  • *

Geniet extra van de herfst met deze heerlijke verse basis pompoensoep die eenvoudig en snel te maken is

Mosterdsoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Lekkere romige soep op basis van aardappel en prei met een licht pittige smaak van mosterd

Courgette rolletjes
  • Hapjes
  • 25 min
  • 10 stuks
  • *

Een lekker en verantwoord hapje van gegrilde plakken courgette met een romige pestovulling en pijnboompitjes

Gevulde paprika’s met couscous
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 8 stuks
  • **

Vegetarische en heerlijke maaltijd van goed gevulde paprika’s met o.a. couscous, spinazie en feta

Vegetarische & vegan poké bowl
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Vegetarische en tevens vegan poké bowl met o.a. krokante kikkererwten, avocado, rijst en een licht pittige dressing, lekker voor een dagje gezond en plantaardig!

Pizza met falafel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Dit recept van pizza met falafelballetjes en groenten is een heerlijke vegetarische combi en perfect om van te snacken!

Hartige Mexicaanse bladerdeeg flappen
  • Hapjes
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 10 stuks
  • **

Een lekkere hartige snack van krokant bladerdeeg met een vegetarische vulling van groenten en zure room

Zelfgemaakte cocktailsaus
  • Bijgerecht
  • 5 min
  • 1 bakje
  • *

Recept voor lekker romige cocktailsaus die niet mag ontbreken tijdens een BBQ of als dip op een feestje

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×