Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vegetarische recepten

Vegetarische recepten

De lekkerste vegetarische recepten op een rijtje zonder vlees die tevens geen ingewikkelde ingredienten bevatten en makkelijk te bereiden zijn. Perfect voor vegetariërs of voor als je een dagje geen vlees wil eten. Bijvoorbeeld pasta met groenten en geitenkaas, broodje falafel, risotto met courgette en noedels met tofu.

Populair

Wraps met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 6 stuks
  • **

Heerlijke vegetarische wraps gevuld met voedzame ingrediënten zoals zoete aardappels, spinazie en paprika.

Pastaschelpen met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Vegetarische pastaschotel met grote pastaschelpen (conchiglioni) gevuld met ricotta en spinazie in een heerlijke tomatensaus

Paasbrood vlecht
  • Ontbijt
  • 25 min + 1 uur 30 min rijzen + 15 min oventijd
  • 1 stuk
  • **

Met dit mooie Paasbrood op je keukentafel ben je gegarandeerd van een perfecte brunch.

Wortelsalade
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke frisse salade van peen julienne met pistache en granaatappel en een dressing van sinaasappel

Vegetarische clubsandwich
  • Lunch
  • 30 min
  • 2 stuks
  • *

Heerlijk lunchen met deze vegetarische clubsandwich. Gemaakt met een champignon omelet, truffelmayonaise, kaas en avocado

Oeuf en cocotte
  • Ontbijt
  • 15 min + 10 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Lekker en makkelijk voor de (paas)brunch: ovenschaaltjes met eieren en spinazie uit de oven, lekker om met brood uit te dippen

Bladerdeegrolletjes met champignons
  • Hapjes en snacks
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 12 stuks
  • **

Te lekker dit: krokant vegetarisch hapje van bladerdeeg opgerold met champignons en geitenkaas

Glutenvrije pannenkoeken
  • Ontbijt
  • 30 min
  • 10 stuks
  • **

Makkelijk te maken glutenvrije pannenkoeken op basis van havermeel en boekweitmeel.

Witlofsoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijk basisrecept voor lekkere lichte en romige soep gemaakt van witlof, zonder dat deze bitter smaakt.

Pasta met romige broccolisaus
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Dit pasta recept is gemaakt met volkorenpasta en een romige saus van broccoli is lekker en vrij verantwoord

Mihoensoep met omeletrolletjes
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Vegan stoofvlees van jackfruit
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min stomen
  • 4 personen
  • **

Een heerlijk vegan stoofvlees op basis van jackfruit, op smaak gebracht met onder andere laurier en kruidnagels. Lekker met wat frietjes en (vegan) mayonaise.

Turkse dürüm
  • Hoofdgerecht
  • 25 min minuten
  • 4 stuks
  • *

Lekkere fastfood met Turkse twist: goed gevulde wraps met kruidige reepjes, kool en tomaat met knoflooksaus

Knoflooksaus recept
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 4 porties
  • *

Maak in 10 minuten lekkere zelfgemaakte romige knoflooksaus die perfect in balans is en lekker is bij veel gerechten

Mexicaanse bonenschotel met ei
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 15 min oventijd
  • 2 à 3 personen
  • **

Heerlijke vegetarische ovenschotel met bonen, mais en eieren geserveerd met avocado en zure room

Lasagne met paprika
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 45 min oventijd
  • 4
  • *

Heerlijke lasagne met gehakt en tomatensaus met een lekkere toevoeging van geroosterde paprika

Tosti met falafel
  • Lunch
  • 15 min
  • 2 stuks
  • *

Deze vegetarische tosti met een Arabische twist van falafel, hummus en spinazie moet je een keer proberen!

Bieten quiche
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • **

De combinatie van rode bieten met geitenkaas en noten is heerlijk in deze hartige taart!

Snelle pizza van Turks brood
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 2 stuks
  • *

Deze heerlijke pizza op basis van Turks brood met (vega)gehakt, paprika en mozzarella schuif je zo de oven in en is in 30 min klaar!

Koolhydraatarme stamppot met andijvie
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Een heerlijke koolhydraatarme andijviestamppot, gemaakt met bloemkool in plaats van aardappelen. Lekker met vegetarische gehaktballetjes en champignons

Zoete aardappelpuree met witlof uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Leuke variant op de traditionele witlof met ham en kaas uit de oven maar nu met zoete aardappel en pijnboompitten

Rode bietensoep
  • Voorgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Zuurkoolquiche
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 45 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Wil je eens iets anders op tafel zetten met zuurkool, maak dan deze heerlijke hartige taart met zuurkool, rookworst en een vleugje kerrie

Lasagnette
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 3-4 personen
  • *

Makkelijke en snelle variant op de lasagne zonder oven maar uit de pan met stukjes lasagnebladen in een heerlijke saus

Zoete aardappel pizza
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 2 stuks
  • **

In deze oranje bodem zit een heleboel zoete aardappel verstopt, lekker en gezond(er) dan een gewone pizza!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×