Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vegetarische recepten

Vegetarische recepten

De lekkerste vegetarische recepten op een rijtje zonder vlees die tevens geen ingewikkelde ingredienten bevatten en makkelijk te bereiden zijn. Perfect voor vegetariërs of voor als je een dagje geen vlees wil eten. Bijvoorbeeld pasta met groenten en geitenkaas, broodje falafel, risotto met courgette en noedels met tofu.

Populair

Vegan chocolademousse
  • Nagerecht
  • 20 min + 3 uur opstijven
  • 4 stuks
  • *

Een heerlijke luchtige chocolademousse die 100% plantaardig is en maar 4 ingrediënten bevat

Gezonde tosti met groenten
  • Lunch
  • 15 min
  • 2 stuks
  • *

Een gezondere tosti gemaakt met volkorenbrood, gegrilde aubergine, zongedroogde tomaatjes en mozzarella

Gevulde courgette met Mexicaans gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 stuks
  • **

Gevulde courgettes uit de oven met een kruidig Mexicaans gehaktmengsel, paprika en mais, ook makkelijk vegetarisch te maken

Couscoussalade met aardbeien
  • Lunch
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere couscoussalade met een combi van aardbeien, feta en pistache.

Pizzabroodjes
  • Lunch
  • 10 min + 12 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Een makkelijke snack of lunch van pizza broodjes met een lekkere topping van pizzasaus, groenten en kaas

Pasta pesto ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 3-4 personen
  • **

Lekkere en makkelijke pastaschotel met pesto, courgette, tomaatjes en mozzarella uit de oven

Baba ganoush
  • Hapjes
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 1 klein schaaltje
  • *

Deze smeuïge Midden Oosterse dip, genaamd baba ganoush, is gemaakt van geroosterde aubergine en is lekker bij de mezze of borrel

Koolhydraatarme lasagne
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 2 – 3 personen
  • *

Een heerlijke koolhydraatarme lasagne van pompoen en courgette, met een vulling van spinazie, ricotta en een tomatensaus

Koolsalade met appel
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Koolsalade, ook wel coleslaw genoemd, van witte kool en peen julienne met een romige en frisse dressing met een snufje kerrie, lekker bij de BBQ of pitabroodje

Griekse moussaka
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 45 min
  • 4 personen
  • **

Lekkere Griekse ovenschotel met laagjes gegrilde aubergine, aardappel en een kruidige gehaktsaus onder een laagje romige bechamelsaus

Calzone pizza wraps
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 12 min oventijd
  • 6 stuks
  • **

Snelle en gezonde(re) versie op een pizza calzone gemaakt met volkoren wraps gevuld met courgette, mozzarella en tomaat.

Bruschetta rode biet en geitenkaas
  • Hapjes
  • 15 min
  • 6 stuks
  • *

Een lekker hapje van brood belegd met zachte geitenkaas, rode biet en knapperige stukjes walnoot

Gezonde mac and cheese met bloemkool
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 10 min oventijd
  • 3 a 4 personen
  • **

De klassieke Amerikaanse mac and cheese, maar dan in een gezonder jasje met een basis van volkorenpasta en een sausje van bloemkool

Glutenvrije pizza met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur + 20 min oventijd + 1 uur rijzen
  • 2 stuks
  • **

Een heerlijk knapperige glutenvrije pizza met extra groenten in het pizzadeeg, en gegrilde groenten en geitenkaas om het af te maken!

Vegetarisch gevulde courgette met geitenkaas
  • Bijgerecht
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 2 stuks
  • *

Vegetarisch gevulde courgette met geitenkaas, knapperige walnoten en lekkere gedroogde tomaatjes, heerlijk bijgerecht of lunch

Wortelsoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Makkelijk basisrecept voor een lekkere romige wortelsoep met een kruidige touch inclusief leuke variatie tips

Broodjes gevuld met ei
  • Ontbijt
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Leuk lunchgerecht of ontbijt recept van broodjes gevuld met ei gegratineerd met kaas uit de oven, ook leuk voor Pasen!

Romige spinazieschotel met ei
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 2 a 3 personen
  • **

Deze ovenschotel met laagjes aardappel, romige spinazie en ei is een lekkere vegetarische maaltijd!

Paas toast met abrikoos
  • Lunch
  • 10 min
  • 4 stuks
  • *

Deze sneetjes brood met geitenkaas en zoete topping van abrikoos en honing lijken net eieren en zijn daarom een ideaal recept voor bij de paasbrunch dat niet alleen lekker is maar er ook heel leuk uit ziet

Quiche met wortel
  • Lunch
  • 25 min + 30 min oventijd
  • 3 a 4 personen
  • **

Deze quiche is niet alleen een mooi plaatje om te zien maar hij smaakt ook nog eens heerlijk en is ideaal voor de Paasbrunch.

Pide met spinazie en feta
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 15 min oventijd + 45 min rijzen
  • 2 stuks
  • **

Dit ovale Turkse broodje is meestal gevuld met gehakt maar deze vegetarische versie met spinazie en feta is een heerlijke variant!

Gezonde eiersalade
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 1 kommetje
  • *

Dit is een makkelijk basisrecept voor zelfgemaakte eiersalade, lekker fris en licht van smaak en heerlijk op brood of toastje

Zelfgemaakte vegan burgers
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Een vegan zwarte bonen burger in Mexicaanse stijl, geserveerd op een broodje met maïssalsa en avocadosaus

Vegetarische wraps
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2-3 personen
  • **

Deze goed gevulde wraps met groenten zoals paprika, champignons en kidneybonen zijn lekker kruidig en ideaal voor een dagje zonder vlees

Rode bietenstamppot met appel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke smeuïge stamppot met rode bieten en geitenkaas geserveerd met gebakken plakken appel met kaneel en walnoten

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×