Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Vegetarisch

Lekkere en complete vegetarische recepten. Vlees kun je prima vervangen en er zijn genoeg heerlijke gerechten te bedenken met groenten, peulvruchten, noten, kaas en tofu. Bijvoorbeeld pasta met groenten en geitenkaas, broodje falafel, risotto met gorgonzola en noedels met tofu.

Toast met ricotta en gegrilde perzik

  • Lunch
  • 15 min
  • 4 stuks
  • *

De verrassende combinatie van ricotta, gegrilde wilde perzik en honing is heerlijk op geroosterd brood

Zoete aardappel lasagne

  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 35 oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Vegetarische en glutenvrije lasagne met zoete aardappel en courgette die bijna helemaal alleen maar uit groenten bestaat!

Huevos rancheros

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 stuks
  • **

Dit Mexicaanse ontbijt van wraps met bonen in tomatensaus en gebakken ei tover ik om tot een heerlijke lunch of avondmaal

Vega burgers met yoghurtsaus

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 5 burgers
  • **

Hamburgerbroodjes met vegetarische burgers van zoete aardappel, kikkererwten en bonen

Quinoa salade met druiven

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Een frisse salade met druiven en komkommer die lekker is als lichte maaltijd of gezonde lunch

Lasagne pompoen geitenkaas

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 oventijd
  • 3 personen
  • **

Vegetarische lasagne met blokjes pompoen en champignons met zachte blokjes geitenkaas

Salade met kersen en mozzarella

  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Frisse en zomerse salade met verse kersen, mozzarella en een balsamico dressing

Zelfgemaakte currypasta

  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 3 porties
  • *

Een heerlijke basis van een Indiaas currygerecht op basis van verse ingrediënten

Gevulde portobello met mozzarella

  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • **

Vegetarisch gevulde portobello, heerlijk als voorgerecht, bijgerecht of zelfs lekker op de BBQ.

Zoete aardappel sandwich caprese

  • Lunch
  • 15 min
  • 1 persoon
  • **

Heb jij al eens zoete aardappel gegrild voor een lunchgerecht? Maak er eens glutenvrije sandwiches caprese van met pesto, mozzarella en tomaat.

Mallorcaanse tumbet

  • Bijgerecht
  • 45 min + 25 oventijd
  • 6 personen
  • **

Vegetarische ovenschotel uit Mallorca met laagjes van gegrilde groenten en aardappeltjes in tomatensaus

Patatas bravas van zoete aardappel

  • Bijgerecht
  • 15 min + 25 oventijd
  • 4 personen
  • **

Geroosterde zoete aardappel met een licht pikante Spaanse saus, heerlijk bij de tapas!

Pasta met paprikasaus

  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • **

Tagliatelle in een romige saus van gegrilde paprika en kaas, een makkelijk en lekker vegetarisch recept!

Indiase dahl met spinazie

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Dahl is een Indiaas gerecht gemaakt van linzen, in dit geval rode linzen. Een bron van eiwitten en dus enorm geschikt als vegetarisch gerecht samen met spinazie geserveerd met naanbrood.

Vegetarische ei muffins

  • Hapjes
  • 10 min + 30 min
  • 6 muffins
  • **

Deze gezonde, vegetarische ei muffins met geitenkaas zijn geschikt als tussendoortje of als gezonde lunch voor onderweg.

Aardappelbrood met ui en tijm

  • Hapjes
  • 30 min + 1 uur rijzen + 40 min oventijd
  • 1 brood
  • **

Heerlijk hartig brood op basis van aardappel en bloem. Lekker bij de borrel of een plakje als lunch.

Indiase wortelsoep

  • Lunch
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Kruidige soep van wortel met een vleugje kokos en komijn.

Wortelwrap met falafel

  • Lunch
  • 20 min
  • 2 wraps
  • **

Een vegetarische wrap vol met groenten en balletjes falafel voor een gezonde lunch. Deze wrap is zowel warm als koud lekker.

Lente stamppot met rucola

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Een stamppotje met rucola en tomaat dat lekker smaakt in de winter maar ook in de lente

Sambal goreng telor met boontjes

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • **

Indonesisch gerecht van gekookte eieren in een licht pittige saus met sperziebonen

Groenteburger met gegrilde zoete aardappel

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 stuks
  • **

Een vegetarisch broodje met groenteburger, gegrilde zoete aardappel en geitenkaas, een top combi !

Groene smoothie met pistache

  • Lunch
  • 5 min
  • 2 smoothies
  • *

Een frisse en gezonde smoothie met een vleugje pistache, lekker om de dag mee te starten.

Zigeunersaus

  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 1 portie
  • **

Lekkere zelfgemaakte licht pittige zigeunersaus met paprika en augurk

Frittata met groene asperges

  • Lunch
  • 20 min + 15 oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Lekkere omelet uit de oven met groenten en geitenkaas, lekker als lunch!

Spiraal taart met brie

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 35 min
  • 2 personen
  • ***

Deze hartige taart met brie is niet alleen prachtig om te zien, maar ook erg lekker en vol met groenten.

1 2 3 ... 22 Volgende Alles weergeven

BBQ recepten

Maak met de recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

Pittige garnalen pakketjes met paprika
Gegrilde kip tzatziki van de BBQ
Gevulde snackpaprika’s van de BBQ
Karbonade van de BBQ met mango salsa
Aardappelspies van de BBQ