Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Vegetarisch

Lekkere en complete vegetarische recepten. Vlees kun je prima vervangen en er zijn genoeg heerlijke gerechten te bedenken met groenten, peulvruchten, noten, kaas en tofu. Bijvoorbeeld pasta met groenten en geitenkaas, broodje falafel, risotto met gorgonzola en noedels met tofu.

Spiraal taart met brie

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 35 min
  • 2 personen
  • ***

Deze hartige taart met brie is niet alleen prachtig om te zien, maar ook erg lekker en vol met groenten.

Plaattaart met asperges

  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke vegetarische plaattaart met witte asperges in combinatie met gekookt ei en geitenkaas.

Gevulde eieren met avocado

  • Hapjes
  • 20 min
  • 8 porties
  • **

Een klassiek borrelhapje met een moderne twist van avocado.

Carrot cake pancakes

  • Lunch
  • 50 min
  • 18 stuks
  • **

Zoete pannenkoekjes met wortel en walnoot en een topping van kwark.

Broccolisoep in broodhaasje

  • Lunch
  • 40 min
  • 4 stuks
  • **

Soep in een broodje in de vorm van een paashaas, lekker en leuk voor de paasbrunch

Broodjes met gezonde eiersalade

  • Lunch
  • 10 min + 12 min kooktijd
  • 4 broodjes
  • *

Deze eiersalade maak je met avocado in plaats van mayonaise; een stuk gezonder en toch lekker romig!

Zelfgemaakte sambal

  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 1 potje
  • *

Pittig mengsel op basis van rode pepers op smaak gebracht met gember, knoflook en ketjap

Mini spinazie feta quiches

  • Hapjes
  • 30 min + 30 oventijd
  • 15 stuks
  • **

Lekker borrelhapje op een feestje of voor bij de lunch van knapperig bladerdeeg gevuld met romige spinazie en feta kaas

Tomatensoep met kaastortellini

  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Verse tomatensoep met gevulde pasta en basilicumblaadjes

Couscous met perzik en falafel

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Frisse vegetarische couscous salade met munt, perzik en falafel balletjes

Beschuit met hummus en avocado roos

  • Lunch
  • 15 min
  • 2 personen
  • **

Ontbijt of lunch is nog lekkerder wanneer er een mooie avocado roos op ligt.

Courgette caprese

  • Bijgerecht
  • 15 min + 25 oventijd
  • 4 stuks
  • **

Gezonde en koolhydraatarme lunch of bijgerecht van gevulde courgette met mozzarella en tomaat.

Teriyakisaus

  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 150 ml
  • *

Zelf deze Japanse teriyakisaus maken is niet moeilijk en is heerlijk vlees en/of groenten

Mini flammkuchen met appel en geitenkaas

  • Hapjes
  • 30 min + 15 oventijd + 1 uur rijzen
  • 8 stuks
  • **

Deze kleine flammkuchen, of te wel tarte flambee, met krokante bodem en topping van appel en geitenkaas is lekker als borrelsnack.

Risotto met courgette en basilicum

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Een lekkere vegetarische maaltijd van smeuïge risottorijst met courgette

Rode uiensoep

  • Voorgerecht
  • 55 min
  • 4 personen
  • **

Variant op de Franse uiensoep met rode uien en daardoor een tikje zoeter

Pizza vegetariana

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 oventijd
  • 2 stuks
  • **

Vegetarische pizza met lekker veel groenten en verse basilicum

Taco’s met bloemkool

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 oventijd
  • 8 stuks
  • **

Vegetarisch gerecht van knapperige taco’s gevuld met geroosterde bloemkool in romige saus

Marokkaanse stamppot

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 a 3 personen
  • **

Kruidige stamppot met ras el hanout kruiden van wortel, aardappel en kikkererwten

Hartjes salade met munt dressing

  • Lunch
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Verwen je liefje met Valentijn met deze lekkere hartjes salade met mozzarella en komkommer als lunch

Champignon Burgers

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijke zelfgemaakte champignon burgers met Parmezaanse paas, pijnboompitjes en rucola op een bagel.

Gevulde champignons met kerrie

  • Hapjes
  • 10 min + 20 oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijke hartige champignons met een romige vulling van prei, kerrie en oude kaas. Lekker voor bij de borrel.

Ei Wrap met Hüttenkäse

  • Lunch
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Een gezond lunchgerecht van omelet met pannenstoelen, zongedroogde tomaat en Hüttenkäse.

Zoete aardappel toastjes met ricotta en peer

  • Hapjes
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 12-15 stuks
  • *

Deze gezonde hapjes zijn een verrassende variant op de klassieke toastjes

Paprika risotto met gebakken geitenkaas

  • Hoofdgerecht
  • 55 min
  • 2 - 3 personen
  • **

Heerlijk vegetarisch gerecht van smeuïge risotto met krokant gebakken geitenkaas

1 2 3 ... 21 Volgende Alles weergeven

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Salade met gnocchi en gegrilde groene asperges
Salade met witlof en ei
Sandwich met gerookte zalm met komkommer
Smoothie bowl met banaan en aardbei
Caprese salade met perzik