Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Vegetarisch

Lekkere en complete vegetarische recepten. Vlees kun je prima vervangen en er zijn genoeg heerlijke gerechten te bedenken met groenten, peulvruchten, noten, kaas en tofu. Bijvoorbeeld pasta met groenten en geitenkaas, broodje falafel, risotto met gorgonzola en noedels met tofu.

Salade met falafel en mango

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Frisse en snelle vegetarische salade met balletjes falafel en pittige dressing.

Börek met spinazie

  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 30 oventijd
  • 1 stuk
  • ***

Deze Turkse rol van filodeeg gevuld met spinazie en feta is heerlijk als hapje of maaltijd, inclusief video hoe je hem stap voor stap maakt

Vegetarische enchilladas

  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 15 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Wraps gevuld met champignons en zwarte bonen uit de oven.

Plaatpizza met groenten

  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Vegetarische plaatpizza met veel lekkere groenten: gele paprika, courgette en champignons.

Regenboog summerrolls met pindasaus

  • Hoofdgerecht
  • 30 stuks
  • 12 stuks
  • **

Deze vrolijke en kleurrijke loempia’s van rijstvellen zijn een lekkere en gezonde maaltijd of lunch.

Aardappelroerbak met champignons

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Deze simpele maar heerlijke vegetarische roerbak met aardappel en groenten staat snel op tafel.

Mexicaanse zoete aardappel salade

  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 20 oventijd
  • 2 personen
  • **

Gezonde maaltijdsalade met geroosterde zoete aardappel en quinoa en een Mexicaanse twist

Gado gado burger

  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • **

De klassieke combi van gado gado van groenten, ei en pindasaus gecombineerd op een broodje met vegaburger

Vegetarische groentelasagne

  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze lasagne zonder vlees bevat heel veel groenten zoals gegrilde courgette, paprika en champignons.

Bruschetta salade

  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Een salade van knapperig geroosterd brood met gemarineerde tomaatjes.

Koolrolletjes met geitenkaas

  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 12 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Vegetarische rolletjes van Chinese kool gevuld met geitenkaas en champignons in een romige paprikasaus.

Falafel burger met gegrilde paprika

  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min
  • 3 stuks
  • **

Deze vegetarische burgers zijn gemaakt van kikkererwten die op smaak gebracht zijn met peterselie en citroensap.

Couscous salade met zoete aardappel

  • Bijgerecht
  • 20 min + 20 oventijd
  • 8 personen
  • **

Frisse couscous met munt en geroosterde zoete aardappel

Spinaziesoufflé

  • Lunch
  • 30 min + 15 oventijd
  • 4-6 stuks
  • ***

Deze luchtige en hartige soufflés met spinazie zijn heerlijk zacht en lekker tijdens de paasbrunch

Pompoen rijstsalade

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 oventijd
  • 3 personen
  • *

Lichte maaltijd of lekkere lunch van rijst met geroosterde pompoen en aubergine

Kaas uienbroodjes

  • Lunch
  • 20 min + 20 oventijd
  • 4 stuks
  • **

Zelfgemaakte broodjes met een heerlijke topping van gebakken ui en kaas

Sla wraps met vega balletjes en satésaus

  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Een lichte maaltijd met een Oosterse twist van zelfgemaakte pindasaus.

Pita met linzenkoekjes en muntsaus

  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 1 uur opstijven
  • 6 broodjes
  • **

Vegetarisch recept voor heerlijke kruidige linzenkoekjes in een pitabroodje met komkommer en muntsaus

Ovenschotel met aardappel en falafel

  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 20 oventijd
  • 2 personen
  • **

Vegetarische ovenschotel met puntpaprika en balletjes falafel en een romige saus

Hartige taart met groenterolletjes

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 37 min
  • 3-4 personen
  • **

Krokante quiche van croissantdeeg met ricottavulling en rolletjes van courgette en wortel.

Portobello met couscous

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 min
  • 6 stuks
  • **

Vegetarisch gerecht van grote champignons gevuld met couscous, aubergine en geitenkaas.

Zoete aardappel met taco vulling

  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 50 min
  • 4 stuks
  • **

Gepofte zoete aardappels uit de oven met een vulling van vegetarisch gehakt, tomaatjes en mais.

2 x gevulde croissants

  • Ontbijt
  • 20 min
  • 4 stuks
  • **

Deze croissants zijn gevuld met twee varianten hartige vulling en zijn perfect voor bij de lunch of brunch.

Vegetarische cannelloni

  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 25 oventijd
  • 3 personen
  • **

Vegetarische pastarolletjes gevuld met verschillende groenten en ricotta in een heerlijke tomatensaus

Andijvie smoothie

  • Ontbijt
  • 5 min
  • 2-3 stuks
  • *

Een romige groene smoothie met andijvie en avocado en een frisse twist van munt

1 2 3 ... 25 Volgende Alles weergeven

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Noedel bowl met zalm
Kip shoarma bowl