Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vegetarische recepten

Vegetarische recepten

De lekkerste vegetarische recepten op een rijtje zonder vlees die tevens geen ingewikkelde ingredienten bevatten en makkelijk te bereiden zijn. Perfect voor vegetariërs of voor als je een dagje geen vlees wil eten. Bijvoorbeeld pasta met groenten en geitenkaas, broodje falafel, risotto met courgette en noedels met tofu.

Populair

Naanbrood maken
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 4 stuks
  • **

Maak snelle verse naanbroodjes met dit makkelijke recept waarbij je alles mengt en vervolgens de broodjes bakt in de pan.

Mexicaanse bloemkoolrijst
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3 a 4 personen
  • **

Lekkere kruidig Mexicaans gerecht dat bijna geheel uit groenten zoals bloemkoolrijst, tomaat en maïs bestaat en bovendien koolhydraatarm is.

Geroosterde pompoen van de bakplaat
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 30 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Supermakkelijke baketray uit de oven van kruidige plakken pompoen, paprika en geitenkaas met een worstje

Pasta met paddenstoelen
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke vegetarisch pasta recept met paddenstoelen, spinazie in een romige saus van crème fraiche

Koolhydraatarme cannelloni bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 60 min + 20 min oventijd
  • 3 à 4 personen
  • *

Een koolhydraatarme ovenschotel van courgette cannelloni gevuld met een bolognese saus op een romige bodem van spinazie en ricotta

Vegetarische groentesoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Deze goed gevulde groentesoep bevat extra veel groenten en geen vlees, daar knap je van op!

Pompoen pannenkoeken
  • Ontbijt
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 8-10 stuks
  • **

Deze pannenkoekjes zijn een heerlijk verwen ontbijtje voor in het weekend. Lekker met de herfstige smaken van pompoen, kaneel en speculaaskruiden

Melanzane parmigiana
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Heerlijk Italiaans recept voor melanzane parmigiana uit de oven met laagjes aubergine, mozzarella, tomatensaus en uiteraard Parmezaanse kaas

Japanse ramen soep
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 4 personen
  • **

Een vegetarische variant op de Japanse ramen, gevuld met noedels, paddenstoelen, paksoi en een gekookt ei

Champignonroomsaus
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 porties
  • *

Maak zelf heel makkelijk deze romige champignonsaus, lekker bij de pasta, schnitzel, stukje kip, varkenshaasje of groenten

Kumpir
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 60 min oventijd
  • 4 stuks
  • **

Deze Turkse kumpir is een gevulde aardappel met een romige, kazige aardappelpuree afgemaakt met verschillende toppings en een knoflooksaus van Turkse yoghurt

Preisoep met aardappel
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijk recept om zelf deze romige preisoep met aardappel te maken inclusief tips voor lekkere toevoegingen

Indische quiche
  • Tussendoortjes
  • 40 min + 45 min oventijd
  • 6 personen
  • **

Quiche met een Indische twist van gekruid gehakt en diverse groenten op smaak gebracht met o.a. ketjap en sambal

Bloemkool met kaassaus uit de oven
  • Bijgerecht
  • 25 min + 10 min oventijd
  • 3 à 4 personen
  • *

Heerlijk recept met bloemkool in de hoofdrol! Gegratineerd met een kaassausje uit de oven, een ideaal bijgerecht bij de Hollandse maaltijd.

Groente ei muffins
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 6 stuks
  • **

Lekkere gezonde lunch of tussendoortje van een hartige muffin met ei en bomvol met groenten

Spanakopita
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 35 min oventijd
  • 6-8 personen
  • **

Recept voor Griekse spinazietaart gemaakt met knapperig filodeeg gevuld met o.a. spinazie en feta, inclusief stap voor stap foto’s

Tempeh spiesjes met pindasaus
  • Bijgerecht
  • 30 min + 30 min marineren
  • 8 stuks
  • **

Een lekker recept voor licht pittige tempeh spiesjes met een romige pinda dipsaus. Heerlijk als bijgerechtje voor de rijsttafel voor op de barbecue

Stokbrood maken
  • 25 min + 20 min oventijd + 2 uur rijzen
  • 2 stuks
  • **

Een makkelijk recept om zelf een heerlijk vers stokbrood te bakken, lekker met wat kruidenboter of voor de lunch

Italiaans gevulde courgette
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Gevulde courgette’s uit de oven met een Italiaans mengsel van gehakt, basilicum en mozzarella

Vegetarische sushi
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 2-3 personen
  • **

Een heerlijke vegetarische sushi variant, met geroosterde zoete aardappel, romige avocado, frisse komkommer en een pittige dipsaus

Brood bakken - basisrecept
  • Ontbijt
  • 30 min + 40 min bakken + 2 uur rijzen
  • 1 brood
  • ***

Makkelijk stap voor stap basisrecept voor het bakken van heerlijk luchtig brood inclusief foto’s en veel handige tips

Champignonsoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Makkelijk basisrecept voor vers gemaakte romige champignonsoep met gebakken champignons en een snufje tijm

Gnocchi in tomatensaus
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Deze zachte pasta in een zelfgemaakte tomatensaus wordt ook wel gnocchi alla napoletana genoemd en is bovendien ook kidsproof

Gezonde sandwichspread
  • Lunch
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 1 portie
  • *

Een lekkere en gezonde sandwichspread gemaakt met groenten. Ideaal om vooraf te maken zodat je snel een gezonde boterham klaar hebt door de weeks.

Gevulde aardappels moussaka
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 2 à 3 personen
  • *

Gevulde aardappels met aubergine en een kruidige tomatensaus met gehakt. De bekende Griekse moussaka maar dan anders!

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×