Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Vegetarisch

Lekkere en complete vegetarische recepten. Vlees kun je prima vervangen en er zijn genoeg heerlijke gerechten te bedenken met groenten, peulvruchten, noten, kaas en tofu. Bijvoorbeeld pasta met groenten en geitenkaas, broodje falafel, risotto met gorgonzola en noedels met tofu.

Couscous met broccoli

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Deze couscous bevat veel verstopte groenten en is een heerlijke combi van broccoli, perzik en feta

Toast met radijsjessalade

  • Hapjes
  • 15 min
  • 3 kleine sneetjes brood
  • *

Frisse salade van radijs, komkommer amandel. Lekker op (stok)brood tijdens de lunch of bij de borrel!

Noedels met bimi en mango

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Vegetarisch gerecht met noedels, pittige tofu en frisse stukjes mango

Gezonde(re) tortilla chips

  • Hapjes
  • 10 min + 10 oventijd
  • 32 stuks
  • *

Zelf tortillachips maken is een stuk gezonder heel erg makkelijk om zelf te maken

Balinese salade met sperziebonen

  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 4 porties
  • **

Een salade van sperziebonen, witte kool en taugé op smaak gemaakt met zelfgemaakte boemboe bali, heerlijk als bijgerecht bij Indische gerechten.

Balinese Boemboe

  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 10 porties
  • *

Deze mix van kruiden en specerijen is de basis van vele Balinese gerechten zoals nasi en bami goreng of heerlijke curry’s.

Broccoleaf soep met kokos

  • Lunch
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Broccoleaf zijn de bladeren van broccoli die zacht en mild van smaak zijn en super gezond

Spinaziesalade met kaasschnitzel

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Frisse maaltijdsalade met pasta en een smeuïge kaasschnitzel

Pastasalade met aardbeien en avocado

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Deze vegetarische maaltijdsalade met pasta, aardbeien en avocado vult goed en staat binnen 20 minuten op tafel

Courgette feta balletjes

  • Bijgerecht
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 12 stuks
  • **

Deze groenteballetjes met feta zijn lekker als bijgerecht, maar ook ideaal om als hapje te serveren

Freekeh bowl met falafel

  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 oventijd
  • 2 personen
  • **

Freekeh zijn groene tarwekorrels en heel gezond, combineer ze met wat geroosterde groenten en falafel in een bowl

Tomatentaart met basilicum

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 50 oventijd
  • 3-4 personen
  • **

Een lichte quiche met ricotta en lekkere zoetsappige tomaatjes

Traditionele aardappelgratin

  • Bijgerecht
  • 30 min + 50 oventijd
  • 4-6 personen
  • **

Het basisrecept voor een perfecte en romige aardappelgratin zonder ei inclusief stap voor stap video

Vegetarische pita pizza met gegrilde groenten

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 5 min oventijd
  • 5 stuks
  • *

Pitabroodjes uit de oven belegd met courgette, paprika, aubergine, pesto en mozzarella

Gevulde paprika met zoete aardappel risotto

  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 20 oventijd
  • 8 stuks
  • **

Vegetarisch gevulde paprika’s met risotto en zoete aardappel, lekker veel groentjes dus

Kruidige komkommersalade met appel

  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 porties
  • *

Deze salade van komkommer en appel is lekker fris en kruidig. De dressing is met dille, limoen en yoghurt.

Toast met ricotta en gegrilde perzik

  • Lunch
  • 15 min
  • 4 stuks
  • *

De verrassende combinatie van ricotta, gegrilde wilde perzik en honing is heerlijk op geroosterd brood

Zoete aardappel lasagne

  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 35 oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Vegetarische en glutenvrije lasagne met zoete aardappel en courgette die bijna helemaal alleen maar uit groenten bestaat!

Huevos rancheros

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 stuks
  • **

Dit Mexicaanse ontbijt van wraps met bonen in tomatensaus en gebakken ei tover ik om tot een heerlijke lunch of avondmaal

Vega burgers met yoghurtsaus

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 5 burgers
  • **

Hamburgerbroodjes met vegetarische burgers van zoete aardappel, kikkererwten en bonen

Quinoa salade met druiven

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Een frisse salade met druiven en komkommer die lekker is als lichte maaltijd of gezonde lunch

Lasagne pompoen geitenkaas

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 oventijd
  • 3 personen
  • **

Vegetarische lasagne met blokjes pompoen en champignons met zachte blokjes geitenkaas

Salade met kersen en mozzarella

  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Frisse en zomerse salade met verse kersen, mozzarella en een balsamico dressing

Zelfgemaakte currypasta

  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 3 porties
  • *

Een heerlijke basis van een Indiaas currygerecht op basis van verse ingrediënten

Gevulde portobello met mozzarella

  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • **

Vegetarisch gevulde portobello, heerlijk als voorgerecht, bijgerecht of zelfs lekker op de BBQ.

1 2 3 ... 22 Volgende Alles weergeven

Ovenschotels

Bekijk hier lekkere ovenschotels met rijst, pasta of aardappelen zoals een recept voor makkelijke pastaschotel, een gezonde groenteschotel of romige kip met rijst uit de oven.

Ovenschotel met bacon en ui
Quinoa ovenschotel met kip en cashewnoten
Traditionele aardappelgratin
Nacho ovenschotel met pulled chicken
Ovenschotel aardappel chili