Ga naar de inhoud
Perencake met kaneel

Perencake met kaneel

Deze heerlijke perencake is perfect voor elke gelegenheid. Met een vleugje kaneel en stukjes krokante pecannoten zal hij zeker in de smaak vallen.

25 M + 1 U oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr suiker
  • 240 gr boter of margarine ( + extra om in te vetten )
  • 280 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 Snuf zout
  • 4 grote eieren
  • 2 peren
  • 1 eetlepel citroensap
  • 50 gr pecannoten
  • 0.5 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel maïzena
  • 4 cm gerapte gember ( optioneel )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175° graden.


  2. Vet een bakvorm goed in en leg eventueel een velletje bakpapier op de bodem, hierdoor gaat hij er makkelijker uit.


  3. Schil de peren en snijd in stukjes (bewaar een paar schijfjes voor bovenop de cake), doe de stukjes met het citroensap in een kom en voeg maïzena toe (bloem kan eventueel ook) en meng door elkaar. Hierdoor zakken de stukjes fruit niet naar de bodem van de cake tijdens het bakken.


  4. Mix de suiker met de vanillesuiker en boter romig.


  5. Mix een voor een de eieren erdoor. Voeg eventueel de verse gember fijn geraspt en zonder schil toe.


  6. Doe het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout erbij. Spatel of mix nog een keer goed door.


  7. Hak de pecannoten grof.


  8. Schep deze met de stukjes peer en het kaneelpoeder door het cakebeslag.


  9. Doe het cakebeslag in de bakvorm.


  10. Steek de bewaarde plakjes peer aan de bovenzijde van de cake en bestrooi eventueel de bovenzijde met wat fijngehakte pecan.


  11. Zet de perencake ca. 60 minuten in de oven tot hij mooi gerezen en gaar is. Controleer met een prikker of de cake er droog en schoon uit komt.


  12. Snijd met een scherp mes langs de rand van de cake en stort hem ca. 15 minuten na het uit de oven halen op een rooster en laat afkoelen.


  13. Tips: Zorg dat alle ingrediënten voor de cake op dezelfde temperatuur zijn en voeg ze beetje bij beetje toe om schiften te voorkomen.


  14. Vervang de pecannoten ook eens door walnoten.