Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vegan recepten

Vegan recepten

Alle vegan recepten op een rijtje. Van kikkererwtenstoof tot pokebowl en van nasi tot quiche. Allemaal 100% plantaardige recepten waarbij geen dierlijke producten zoals vlees, kaas of zuivel van pas zijn gekomen. Door vaker voor plantaardig te kiezen beperk je de impact op ons milieu en het dierenwelzijn. En door soms een kleine aanpassing maak je recept makkelijk vegan! Tips: Vervang honing door agavesiroop Vervang melk en room door soja, haver, amandel, rijst en kokos varianten Vervang boter door margarine of plantaardige olie

Noedels met tofu
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Lekkere makkelijke Oosterse roerbak met noedels, broccoli en tofu in een lekkere woksaus

Gezonde buddha bowl
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Een kleurrijke en lekkere goedgevulde buddha bowl met tempeh, quinoa, veel groenten en een licht pittige pindadressing

Vegan chocolademousse
  • Nagerecht
  • 20 min + 3 uur opstijven
  • 4 stuks
  • *

Een heerlijke luchtige chocolademousse die 100% plantaardig is en maar 4 ingrediënten bevat

Gezonde Snickers
  • Bakrecept
  • 35 min + 3 uur wachten
  • 6 stuks
  • **

Zelfgemaakte, gezondere Snickers van dadels, pindakaas, pinda’s en pure chocola. Verantwoord genieten!

Baba ganoush
  • Hapjes
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 1 klein schaaltje
  • *

Deze smeuïge Midden Oosterse dip, genaamd baba ganoush, is gemaakt van geroosterde aubergine en is lekker bij de mezze of borrel

Vegan brownies
  • Bakrecept
  • 15 min + 30 min oventijd
  • 12 stuks
  • **

Een smeuïge en gezonde vegan brownie met knapperige walnoten en stukjes chocola, 100% plantaardig en lekker!

Zelfgemaakte vegan burgers
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Een vegan zwarte bonen burger in Mexicaanse stijl, geserveerd op een broodje met maïssalsa en avocadosaus

Makkelijke groentecurry
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3-4 personen
  • **

Milde vegetarische curry met lekker veel groenten zoals broccoli, zoete aardappel en paprika

Vegan ovenschotel met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze ovenschotel vol lekkere groenten zoals broccoli, champignons en paprika wordt afgedekt met zelfgemaakte zoete aardappelpuree

Vegan rendang
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 40 min
  • 3 personen
  • **

Kruidig Indonesische stoofgerecht gemaakt met jackfruit langzaam gestoofd in kokosmelk

Bloemkoolsoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Lekkere verse en romige bloemkoolsoep met een snufje tijm, klaar in 30 minuten!

Vegan pasta pesto
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke romige vegan pasta pesto gemaakt met avocado pesto, gegrilde courgette en doperwten

Gezonde wrap rolletjes
  • Hapjes
  • 25 min
  • 10-12 stuks
  • **

Deze vegan tortilla rolletjes, gemaakt van volkoren wraps zijn gevuld met hummus, geroosterde aubergine en paprika. Een gezond en lekker hapje of tussendoortje

Koolhydraatarme shepherds pie
  • Hoofdgerecht
  • 60 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een winterse, verwarmende plantaardige en koolhydraatarme ovenschotel geïnspireerd op de Britse Shepherds pie. Bij koolhydraatarme recepten wordt vaak gebruik gemaakt van vis, vlees, zuivel of ei. Deze ovenschotel laat zien dat je ook heerlijk plantaardig koolhydraatarm kunt eten!

Vegan eiersalade
  • Ontbijt
  • 20 min
  • 1 portie
  • **

Deze eiersalade is gemaakt zonder eieren, maar met tofu! Toch is de smaak en structuur erg vergelijkbaar met een echte eiersalade

Pindakaas granola repen
  • Ontbijt
  • 40 min
  • 5 stuks
  • **

Deze zelfgemaakte repen met granola, havermout en pindakaas zijn perfect als gezonder tussendoortje

Marokkaanse quinoa salade
  • Salades
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Gezonde lauwwarme salade van quinoa met amandel, krokante kikkererwten en komkommer en een kruidige dressing

Vegan lasagne bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Het is helemaal niet moeilijk om een lekkere vegan lasagne bolognese te maken. Gebruik vegan gehakt en maak een vegan bechamelsaus!

Gezonde appel crumble
  • Ontbijt
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Deze gezonde versie op de appel kruimel is gemaakt met o.a. noten en havermout en is ook met wat yoghurt heerlijk als een ontbijtje

Vegetarische wellington
  • Hoofdgerecht
  • 60 min + 35 min oventijd
  • 3-4 personen
  • **

Het perfecte vegetarische kerstrecept! Deze vegetarische wellington bestaat uit verschillende groenten zoals spinazie en pastinaak en is omwikkeld met een krokant laagje bladerdeeg

Alcoholvrije stoofperen
  • Bijgerecht
  • 10 min + 90 min
  • 6 stuks
  • **

Deze stoofpeertjes zijn gemaakt met bessensap en zijn dus alcoholvrij! Daarom zijn deze peertjes ook geschikt voor kids en gasten die geen alcohol willen of mogen

Kikkererwtenstoof met aubergine
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijke kruidige vegetarische stoofschotel met aubergine, kikkererwten en abrikozen

Tomatensaus zelf maken
  • Bijgerecht
  • 20 min + 25 min wachten
  • 400 ml
  • *

Maak zelf je eigen verse tomatensaus op basis van tomaten, knoflook en basilicum. Lekker als pastasaus bij verschillende pasta's maar ook op pizza of andere gerechten!

Curry met spruitjes
  • Hoofdgerecht
  • 2-3 personen
  • 40 minuten
  • *

Spruitjes in een romige currysaus met blokjes zoete aardappel geserveerd met rijst, een lekker en voedzaam vegetarisch gerecht

Linzensoep
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 6 personen
  • **

Gezond en voedzaam! Een makkelijk basisrecept voor een goed vullende kruidige linzensoep op basis van wortel, linzen en bleekselderij.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×