Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vegan recepten

Vegan recepten

Alle vegan recepten op een rijtje. Van kikkererwtenstoof tot pokebowl en van nasi tot quiche. Allemaal 100% plantaardige recepten waarbij geen dierlijke producten zoals vlees, kaas of zuivel van pas zijn gekomen. Door vaker voor plantaardig te kiezen beperk je de impact op ons milieu en het dierenwelzijn. En door soms een kleine aanpassing maak je recept makkelijk vegan! Tips: Vervang honing door agavesiroop Vervang melk en room door soja, haver, amandel, rijst en kokos varianten Vervang boter door margarine of plantaardige olie

Kikkererwtenstoof met aubergine
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke kruidige vegetarische stoofschotel met aubergine, kikkererwten en abrikozen

Romige spaghetti met zoete aardappelsaus
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 3 a 4 personen
  • **

Lekkere vegetarische pasta met een romige saus van geroosterde zoete aardappel met spinazie en een bite van pijnboompitten

Curry met spruitjes
  • Hoofdgerecht
  • 2-3 personen
  • 40 minuten
  • *

Spruitjes in een romige currysaus met blokjes zoete aardappel geserveerd met rijst, een lekker en voedzaam vegetarisch gerecht

Linzensoep
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 6 personen
  • **

Gezond en voedzaam! Een makkelijk basisrecept voor een goed vullende kruidige linzensoep op basis van wortel, linzen en bleekselderij.

Recept zelfgemaakte falafel
  • Bijgerecht
  • 30 min + opstijven koelkast
  • 12-15 falafelballetjes
  • **

Hoe maak je falafel? Met dit makkelijke recept maak je lekkere krokante falafel balletjes gemaakt van een kruidig kikkererwten mengsel

Ratatouille
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijke traditionele Franse groentestoof met o.a. courgette, aubergine en paprika, in 30 minuten klaar en bovendien koolhydraatarm!

Vegetarische & vegan poké bowl
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Vegetarische en tevens vegan poké bowl met o.a. krokante kikkererwten, avocado, rijst en een licht pittige dressing, lekker voor een dagje gezond en plantaardig!

Zoete aardappel spies van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 20 min + 10 min grillen
  • 5 stuks
  • *

Lekkere geroosterde zoete aardappel aan een spies, een ideaal vegetarisch en vullend gerecht van de barbecue

Bruschetta met tomaten
  • Hapjes
  • 30 min
  • 8 stuks
  • *

Hét recept voor klassieke bruschetta's met tomaten en basilicum op een krokant broodje, dit hapje valt bij iedereen in de smaak!

Thaise salade met ananas
  • Salades
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke frisse salade met komkommer, ananas en Thaise dressing met een krokante bite van cashewnoten

Zelfgemaakte hummus
  • Hapjes
  • 10 min
  • 1 portie
  • *

Hoe maak je zelf een lekkere hummus? Met dit basisrecept voor hummus maak je in een paar tellen een lekkere kruidige en romige kikkererwten dip! Inclusief handige video.

Klassieke gazpacho
  • Voorgerecht
  • 10 min + 1 uur wachten
  • 4-6 personen
  • *

Deze perfecte koude Spaanse soep, ofwel gazpacho, bereid je in een paar minuten en is gemaakt van o.a. tomaat, komkommer en knoflook, ideaal op een warme dag!

Vegaburgers met mangosalsa
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 stuks
  • *

Lekkere vegaburger van de BBQ op een broodje met een frisse mango avocado salsa die zorgt voor een heerlijke tropische smaak

Vegan nasi met tofu spiesen
  • 30 min
  • 3 personen
  • **

Deze smaakvolle nasi met groenten en een spies van krokante tofu is helemaal vegan

Courgette spaghetti met groenteballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2-3 personen
  • **

Heerlijke vegetarische maaltijd van courgetti geserveerd met een tomatensaus met groenteballetjes en verse basilicum

Winter rolls met zoetzure saus
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 10 stuks
  • **

Deze springrolls van rijstvellen hebben een winterse vulling van boerenkool en rode kool en zijn een lekkere en gezonde snack of maaltijd

Vegetarische erwtensoep
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 1,5 uur koken
  • 4-6 personen
  • **

Lekkere verse dikke vegan erwtensoep zonder vlees maar met veel winterse groenten zoals knolselderij en pompoen

Geroosterde aardappels uit de oven
  • Bijgerecht
  • 15 min + 35 min oventijd
  • 4-6 personen
  • *

Deze krokante en kruidige aardappelen uit de oven zijn perfect als bijgerecht bij de maaltijd

Courgettespread
  • 15 min
  • 2 potjes
  • *

Deze spread van courgette is heerlijk als gezond broodbeleg of op een toastje bij de borrel

Bloemkool broccoli curry
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • **

Vegetarische rode curry met maar 7 ingredienten zoals bloemkool, broccoli en krokante cashewnoten voor een lekkere bite

Paddenstoelenbouillon
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4-6 personen
  • **

Een heldere bouillonsoep met paddenstoelen en knoflook croutons, heerlijk voor in de herfst!

Pita met pompoen en falafel
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 5 stuks
  • **

Deze vegetarisch gevulde pitabroodjes zijn heerlijk als snelle maaltijd of lunch

Caribische bowl met bakbanaan
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

De pokebowl kennen we nu wel, probeer daarom eens deze gezonde bowl met quinoa, bakbanaan en bonen.

Mihoensalade met tofu
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • **

Deze vegetarische salade met romige tahin dressing is een heerlijke lichte maaltijd

Kip ketjap salade
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Deze heerlijke maaltijdsalade met sperziebonen en gemarineerde kip kun je ook makkelijk vegetarisch maken.

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×