Appelflappen

Hét recept voor zelfgemaakte appelflappen uit de oven gemaakt met bladerdeeg en gevuld met een heerlijk appelmengsel inclusief handige stap voor stap foto's

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 190 graden. Schil en snijd de appel in kleine stukjes en besprenkel met citroensap om verkleuring van de appel tegen te gaan. Voeg hierbij kaneel, rozijnen en walnoten en meng goed door. Voeg hier ook 2 eetlepels suiker aan toe en meng weer. Leg de plakjes bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Elk plakje wordt 1 appelflap. Verdeel over de helft van de plakjes, in een driehoek, een beetje van het mengsel.

 Gebruik niet te veel vulling, dan gaan de flappen niet goed dicht. Maak de randjes een beetje nat en druk dicht met een vork. Kluts het ei en smeer een beetje van het ei over de flappen. Maak af met wat extra suiker op de bovenkant. Bak de flappen nu af in ongeveer 25 minuten.

 Tips: Voeg ook eens wat walnoten toe aan de appelflap vulling.

 Hoe bewaar je appelflappen? Bewaar de appelflappen in een afgesloten bak of trommel. Warm ze de volgende dag kort op in de oven, dan worden ze ook weer wat krokanter.

 Kun je appelflappen invriezen? Ja, je kunt de gebakken appelflappen invriezen en daarna bevroren in de oven opwarmen, ca. 10 minuten op 200 graden.

88 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.