Appelflappen
Hét recept voor zelfgemaakte appelflappen uit de oven gemaakt met bladerdeeg en gevuld met een heerlijk appelmengsel inclusief handige stap voor stap foto's.
15 M + 25 M oventijd
Ingrediënten
Voor stuks
-
10 vellen bladerdeeg
-
2 appels ( goudreinette )
-
1 eetlepel citroensap
-
0.5 theelepel kaneel
-
2 eetlepels suiker
-
40 gr rozijnen
-
40 gr walnoten
-
1 ei
-
extra suiker
Benodigdheden
-
Bakplaat met bakpapier
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 190° graden.
-
Schil en snijd de appel in kleine stukjes en besprenkel met citroensap om verkleuring van de appel tegen te gaan.
-
Voeg hierbij kaneel, rozijnen en walnoten en meng goed door. Voeg hier ook 2 eetlepels suiker aan toe en meng weer.
-
Leg de plakjes bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Elk plakje wordt 1 appelflap.
-
Verdeel over de helft van de plakjes, in een driehoek, een beetje van het mengsel. Gebruik niet te veel vulling, dan gaan de flappen niet goed dicht.
-
Maak de randjes een beetje nat en druk dicht met een vork.
-
Kluts het ei en smeer een beetje van het ei over de flappen. Maak af met wat extra suiker op de bovenkant.
-
Bak de flappen nu af in ongeveer 25 minuten.
-
Tips: Voeg ook eens wat walnoten toe aan de appelflap vulling of geraspte gember.
-
Hoe bewaar je appelflappen? Bewaar de appelflappen in een afgesloten bak of trommel. Warm ze de volgende dag kort op in de oven, dan worden ze ook weer wat krokanter.
-
Kun je appelflappen invriezen? Ja, je kunt de gebakken appelflappen invriezen en daarna bevroren in de oven opwarmen, ca. 10 minuten op 200° graden.
Heeft het gesmaakt?
193 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Oud en nieuw recepten 2024