Appelflappen

Hét recept voor zelfgemaakte appelflappen uit de oven gemaakt met bladerdeeg en gevuld met een heerlijk appelmengsel inclusief handige stap voor stap foto's.

Bakrecept 15 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 10 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190° graden.

  2. Schil en snijd de appel in kleine stukjes en besprenkel met citroensap om verkleuring van de appel tegen te gaan.

  3. Voeg hierbij kaneel, rozijnen en walnoten en meng goed door. Voeg hier ook 2 eetlepels suiker aan toe en meng weer.

  4. Leg de plakjes bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Elk plakje wordt 1 appelflap.

  5. Verdeel over de helft van de plakjes, in een driehoek, een beetje van het mengsel. Gebruik niet te veel vulling, dan gaan de flappen niet goed dicht.

  6. Maak de randjes een beetje nat en druk dicht met een vork.

  7. Kluts het ei en smeer een beetje van het ei over de flappen. Maak af met wat extra suiker op de bovenkant.

  8. Bak de flappen nu af in ongeveer 25 minuten.

  9. Tips: Voeg ook eens wat walnoten toe aan de appelflap vulling of geraspte gember.

  10. Hoe bewaar je appelflappen? Bewaar de appelflappen in een afgesloten bak of trommel. Warm ze de volgende dag kort op in de oven, dan worden ze ook weer wat krokanter.

  11. Kun je appelflappen invriezen? Ja, je kunt de gebakken appelflappen invriezen en daarna bevroren in de oven opwarmen, ca. 10 minuten op 200° graden.

Heeft het gesmaakt?
190 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.