Ga naar de inhoud
Carrot cake baked oats

Carrot cake baked oats

Baked oats met wortel, alsof je carrot cake als ontbijt eet. Extra lekker met wat kwark, rozijnen en walnoten. En een groot voordeel is dat je het al in 10 minuutjes in de oven hebt staan!

10 M + 25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor persoon

  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 35 gr havermout
  • 3 eetlepels (amandel)melk
  • 1 eetlepel maple syrup
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 40 gr wortel geraspt
  • 10 gr rozijnen
  • 10 gr walnoten
  • zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Klop het ei los. Voeg hier de vanille aroma, amandelmelk en maple syrup aan toe en klop alles los. Voeg dan de havermout, kaneel, bakpoeder en snuf zout toe.


    carrot cake baked oats stap 1 carrot cake baked oats stap 2 carrot cake baked oats stap 3
  2. Hak de walnoten grof en voeg deze samen met de rozijnen en wortel toe aan het beslag. Doe alles in een klein ovenschaaltje en bak voor 25 minuten op 175 graden.


  3. Top daarna eventueel af met kwark en extra walnootjes.